Teisterbanders dames halen uit op vreemde bodem
Zondag 14 maart 2010 speelden de Teisterbanders dames een uitwedstrijd op het kunstgras in Drunen tegen R.K.D.V.C. DA1, een tegenstander die deze competitie voor het eerst werd ontmoet. Teisterbanders kende een stroeve eerste helft, maar liep in de tweede helft eenvoudig uit naar een 1-9 overwinning.

Na wat aftasten, meende de scheidsrechter in de vijfde minuut een bewuste terugspeelbal te zien en kende een indirecte vrije trap toe aan de thuisclub. De bal smoorde achter in de muur en Teisterbanders schakelde snel om. Ilse Hoppenbrouwers stak de bal tussen door op Banu Gürcüoglu die het beheerst afmaakte, 0-1. 

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 De R.K.D.V.C. aanvoerdster heeft het nakijken van de openingstraffer van Banu Gürcüoglu.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 De vreugde was van korte duur.

Amper vijf minuten later lag de gelijkmaker in het net. De Teisterbanders verdediging liet zich verrassen en vanuit een scherpe hoek werd de bal diagonaal ingeschoten, 1-1. Vervolgens lukte het de bezoekers een kwartier lang niet om een bres te vinden in de verdediging van de thuisclub. De passing was onnauwkeurig, de bal sprong vaak van de voet en het was allemaal te onrustig. Na ruim een half uur viel de 1-2 door een slim genomen vrije trap. Marijke van der Weerd legde de bal uit een vrije trap van het middenveld achter de Drunense verdediging en deze stuiterde op. Gürcüoglu was attent en kopte de bal over de keepster. 

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Gürcüoglu voelt of haar haar nog goed zit na haar doeltreffende kopbal.

Teisterbanders kreeg al snel een goede kans op de 1-3. Mervenaz Tatli stuurde Hoppenbouwers weg die het strafschopgebied in ging en van achteren werd gevloerd: strafschop. 

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Hoppenbouwers haar actie heeft een strafschop opgeleverd.

Susanne Monhemius nam plaats achter de bal en schoot deze onberispelijk in: 1-3.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Susanne Monhemius schiet van elf meter raak.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Even schrikken als keepster Esther Hekert geblesseerd is geraakt, maar ze kan verder spelen.

Op slag van rust zette Monique van Rooijen aan voor een langs rush en zag ze kans om de bal al vallend nog in te schieten. De keepster bracht echter redding.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Monique van Rooijen stuit op de keepster.

Na rust was Gürcüoglu vervangen door Melanie Pesch die al snel scoorde. Van der Weerd kopte de bal uit een uittrap van de keepster terug. Pesch liet een vuurpijl vertrekken en de bal viel in het doel, 1-4.

Melanie Pesch slaat al snel in de tweede helft toe.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 De jarige Pesch krijgt een paar knuffels.

Even later legde Teisterbanders een van de beste aanvallen van de middag op de mat. Pesch werd op de rechter flank aangespeeld en behield het overzicht. Ze legde de bal terug op Roos van Gent die op haar beurt breed legde op de inkomende Van der Weerd. De middenveldster haalde uit, maar de keepster redde met moeite. Tien minuten na rust verlegde Van der Weerd het spel en zette Pesch alleen voor de keepster. Pesch legde af op Hoppenbouwers, maar haar inzet werd geblokt. Pesch kreeg de bal alsnog voor de voeten en scoorde nu wel, 1-5. 

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Terwijl de tegenstanders de bal nog zoeken, heeft Pesch gescoord.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Hoppenbouwers en Pesch; de hoofdrolspeelsters bij de 1-5.

Meteen daarna werd Pesch wederom oog-in-oog gezet met de keepster, maar deze redde nu.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch alleen op de keepster af...

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 ... die dit keer redding brengt.

Nadat er nog wat kansen niet waren benut, was het een kwartier voor tijd wel raak. Van Gent vond de net buiten het strafschopgebied de vrijstaande Van der Weerd die uithaalde en via de vingertoppen van de keepster verdween de bal in het doel, 1-6.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 De keepster probeert tevergeefs de bal na het schot van Van der Weerd te stoppen.

Teisterbanders drukte nu door en trof binnen een minuut weer doel. Of het een schot was of een voorzet, zullen we nooit weten. Van Gent slingerde vanaf de rechter flank de bal voor het doel en deze viel achter de keepster in het doel, 1-7. 

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Tot ieders verbazing ligt de bal in het doel.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 "Dader" Van Gent en Van Rooijen kunnen er wel om lachen.

Van der Weerd probeerde het twee minuten later met een schot, maar de keepster redde. Het was slechts uitstel, want Van der Weerd maakte snel daarna misschien wel de mooiste treffer van de middag. Pesch legde op tijd breed en Van der Weerd schoot de bal fijlloos onder de kruising, 1-8.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 De bal verdwijnt onder de kruising na het schot van Van der Weerd.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 "Kan ik er wat aan doen" lijkt Van der Weerd te denken na haar mooie treffer.

Drie minuten voor tijd bouwde Monhemius op via Astrid Hooykaas en die passte goed in op Pesch. De spits treuzelde geen moment en passeerde de keepster met een geplaatst balletje, 1-9.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch passeert de keepster met een bekeken balletje.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch op zoek naar de aangeefster.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Aangeefster Astrid Hooykaas (midden) en Thamar de Groot en Van der Weerd delen in de vreugde.

In de laatste minuut werden nog bijna de dubbele cijfers behaald, maar dat bleef R.K.D.V.C. bespaard. Na een hoekschop schoot Van Rooijen van dichtbij over.

Foto: R.K.D.V.C. DA1 - Teisterbanders DA1 Van Rooijen mikt van dichtbij net over.