Teisterbanders naar moeizame overwinning
Zondag 21 maart 2010 trof Teisterbanders in Kerk-Avezaath O.S.C.'45 uit Den Bosch. De eerste ontmoeting dit seizoen was door Teisterbanders gewonnen. Beide ploegen hebben veel moeite met scoren, want dat doen ze het minste van alle ploegen in de vierde klasse. Teisterbanders haalde niet het niveau van afgelopen week, maar had aan één doelpunt voldoende om de volle buit in eigen huis te houden, 1-0.

Foto: Teisterbanders - O.S.C.'45 De scheidsrechter trof in beide keepers de aanvoerders.

Het was flink puzzelen voor trainer Cees Spek. Door verschillende omstandigheden kon hij geen beroep doen op vier spelers die doorgaans in de basis spelen. De selectie was aangevuld met Tony Lahey die in de basis begon. De thuisclub begon niet met de overtuiging van de afgelopen week. De tegenstanders waren steeds een stapje sneller bij de bal en wisten elkaar iets beter te vinden. Na bijna twintig minuten spelen werd Teisterbanders een strafschop onthouden. Kevin Buijsrogge kruiste voor zijn tegenstander langs en werd gehaakt. De scheidsrechter die verder een prima wedstrijd floot, liet na afloop weten dat hij het voorval niet had kunnen beoordelen, omdat er een speler in zijn blikveld stond. Teisterbanders kwam beter in de wedstrijd en kreeg kansen. Buijsrogge kreeg een minuut later bijna weer een kans. Hij was attent bij een terugspeelbal, maar de doelman was net iets eerder bij de bal. Binnen zestig seconden trof hij toch doel. Michel Hendrickx had op de rechter flank een uitstekende actie in huis en zette voor vanaf de achterlijn. Buijsrogge leek niet goed uit te komen, maar hij wist de bal half achterwaarts koppend bij de tweede paal tegen de touwen te mikken, 1-0.

Foto: Teisterbanders - O.S.C.'45 Kevin Buijsrogge heeft de 1-0 gescoord.

Foto: Teisterbanders - O.S.C.'45 Dat moet even gevierd worden.

De volgende kans was voor Dennis Jansen. De middenvelder dook bij een hoekschop op bij de tweede paal, maar zag zijn inzet geblokt.

Foto: Teisterbanders - O.S.C.'45 Dennis Jansen zijn schot wordt geblokt.

Foto: Teisterbanders - O.S.C.'45 Spitsuur voor het O.S.C.'45 doel.

Foto: Teisterbanders - O.S.C.'45 Michel Hendrickx gaat diep, maar de doelman grijpt tijdig in.

In de slotfase van de eerste helft hadden de gasten wat meer balbezit, maar dwongen geen kansen af. Snel na rust had Teistervanders de voorsprong moeten verdubbelen. Bart-Jan ZIjlstra bediende Buijsrogge die Hendrickx tijdig aanspeelde. De aanvaller stond oog-in-oog met de doelman en legde breed. Buijsrogge had een leeg doel voor zich, maar schoot vallend over. 

Hendrickx op weg naar de doelman.

Foto: Teisterbanders - O.S.C.'45 De niet zichtbare Buijsrogge schiet...

Foto: Teisterbanders - O.S.C.'45 ... maar de bal valt net over de lat. Hendrickx baalt.

De bezoekers hadden hierna weer het meeste balbezit, maar waren onmachtig. Tien minuten na rust kregen ze een drie-tegen-één situatie, maar verprutsten deze. Teisterbanders kwam er af en toe uit. Zo ook een kwartier voor tijd. Cees Arisse probeerde het van afstand, maar de doelman pikte de bal uit de beneden hoek. In de slotfase vielen Jos van de Kop en Brian Manuhutu in voor Arisse en Buijsrogge. O.S.C.'45 kwam niet verder dan een voorlangs geschoten bal en dwong verder niets af. Geen beste wedstrijd, maar wel drie punten in de knip voor Teisterbanders.