Teisterbanders laat het afweten
Zondag 28 maart 2010 ontving Teisterbanders in Kerk-Avezaath S.C.R. uit Rijswijk. Een tegenstander waar Teisterbanders het altijd moeilijk mee heeft. Zo ook deze middag. De thuisclub haalde niet het niveau van de afgelopen weken en lag het vooral in de duels af. De bezoekers benutten hun kansen optimaal en wonnen met 1-3.

De bezoekers bogen afgelopen week een slechte reeks om en hadden met duidelijke cijfers gewonnen van Buren. Teisterbanders had even nodig om in de wedstrijd te komen en kwam vooralsnog niet verder dan een ongevaarlijk schot van Bart-Jan Zijlstra. In de achtste minuut trapte de S.C.R. doelman de bal uit. Deze werd meteen teruggetrapt en viel achter de verdediging. Michel Hendrickx pikte de bal op, omspeelde de doelman en schoof de bal uit een scherpe hoek binnen, 1-0.

Beide clubs hielden elkaar aardig in evenwicht en na ruim een half uur had Teisterbanders op 2-0 moeten komen. Hendrickx liet iedereen zijn hielen zien en legde de bal breek op Buijsrogge. Echter net als vorige week wist de aanvaller de bal niet in het lege doel te schuiven. Hij schoot naast.

De bezoekers hadden vervolgens wat meer balbezit en profiteerden bijna bij een verre uittrap. Martijn van Duren was naar voren gegaan en zijn plaats werd niet goed ingevuld. De S.C.R. spits mikte de bal over doelman Erik van der Weerd, maar Dennis Jansen ruimde de bal tijdig op. De Rijswijkers kwamen op slag van rust nog twee keer in de buurt van het Teisterbanders doel, maar gescoord werd er niet.

Na rust ging S.C.R. op jacht naar de gelijkmaker. De bezoekers hadden meer balbezit en Teisterbanders had moeite van de eigen helft af te komen. Vaak werd de verkeerde oplossing gezocht en in de duels waren de S.C.R. spelers vaak sterker. Na zes minuten viel de gelijkmaker. De laatste man van de bezoekers schoof in en werd geen strobreed in de weggelegd. In het centrum werd de spits aangespeeld en deze kon moederziel alleen de hoek uitzoeken, 1-1. Na ruim een uur werd Zijlstra vervangen door Jan van Mourik die na maanden blessureleed zijn rentree maakte. S.C.R. bleef de aanval zoeken en halverwege de tweede helft viel de 1-2. De bal werd vanaf de rechter kant voor gegeven en van dichtbij hard en hoog tegen de touwen geschoten. Teisterbanders ging nu vaker de lange bal hanteren en hoopte dat deze een keer goed zou vallen. De treffer viel echter aan de andere kant. De S.C.R. spits pikte een weggeschoten bal op zette aan. Twee verdedigers waren in de buurt, maar doelman Van der Weerd verliet zijn doel. Hij miste echter de bal, Luuk van Aanholt leek met een sliding nog redding te kunnen brengen, maar de bal hobbelde in het doel, 1-3. Sjoerd Gubbels en Van der Weerd moesten met hoofdwonden het veld verlaten en jeugddoelman Arjan van der Heijden en Cees Arisse kwamen in het veld.

Pas nu trok de ploeg van trainer Cees Spek het initiatief naar zich toe, maar dat liet S.C.R. misschien wel toe omdat het terugzakte. Teisterbanders kreeg geen echte kansen meer. S.C.R. nog wel, maar Van der Heijden redde uitstekend en voorkwam erger. Door deze nederlaag maakt Teisterbanders het zich voor de resterende wedstrijden onnodig lastig. Paaszaterdag wacht de uitwedstrijd bij Beesd.