Teisterbanders dames winnen op tandvlees
Zondag 28 maart 2010 ontvingen de Teisterbanders dames in Kerk-Avezaath Nieuwkuijk dat op de ranglijst de naaste achtervolger is. De uitwedstrijd was met veel moeite gewonnen en de bezoeksters beschikken over een zeer robuust elftal. De Teisterbanders dames haalden nooit hun normale niveau en leken op weg naar puntverlies. Uiteindelijk werd er toch met 4-2 gewonnen.

De bezoeksters beschikken over een zeer geroutineerd elftal dat staat als een huis. Vrouwen die zich niet aan de kant laten zetten en gaan voor iedere bal. Teisterbanders had het hier zeer moeilijk mee en speelde ronduit slecht. Slechts enkele speelsters wisten de bal goed onder controle te brengen en in hun ijver werden ballen lukraak weggetrapt. Illustratief hiervoor waren twee acties van een voorhoedespeelster. In haar ijver trapte ze twee keer hard tegen de bal om vervolgens haar eigen verdediging beide malen volledig te verrassen. Schade leverde dit niet op. Ondanks het matige spel, werden de bezoeksters vastgezet op de eigen helft en werd er geen enkele kans weggegeven in de eerste helft.

Na ruim een kwartier kon Susanne Monhemius uithalen, maar de keepster kon eenvoudig redding brengen.

Na bijna een half uur spelen werd Ilse Hoppenbrouwers vervangen door Melanie Persch. "Het wonder van Lourdes" was koud in het veld en opende de score. De bal werd vanaf het middenveld meteen naar voren geschoten en Pesch pikte het speeltuig op. Oog-in-oog met de keepster maakte ze het beheerst af, 1-0.

De bezoekers hielpen bijna een handje mee, toen een terugspeelbal maar net naast ging. Op aangeven van Mervenaz Tatli kon Marijke van der Weerd uithalen, maar de bal ging via een verdeigster net naast.

Teisterbanders begon goed na rust en kreeg meteen een enorme kans. Pesch ging diep, omspeelde de keepster maar schoot voor een leeg doel naast.

Nieuwkuijk kreeg een minuut later de eerste kans uit een vrije trap. De laatste verdedigster nam plaats achter de bal en schoot deze schitterend onder de kruising, 1-1. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en Teisterbanders moest achteruit. Nu kwam echter de beste aanval van de ploeg van trainer Marco van Overbeek op de mat. De bal werd goed rondgespeeld en Tatli bediende Pesch die op de rechter flank Banu  Gürcüoglu aanspeelde. De aanvalster deed wat ze moest doen en schot de bal in de verre hoek, 2-1.

Annet de Boer verving na ruim een uur Tatli. Pesch mikte na een aanval net naast. Nieuwkuijk bleef bij vrije trappen en hoekschoppen voor gevaar zorgen en na een vrije trap, raakte een aanvalster de paal naast keepster Esther Hekert. Met nog twintig minuten op de klok sloegen de gasten weer toe. Uit een hoekschop verdween de bal gedragen door de wind ineens in het doel, 2-2. Nieuwkuijk wilde meer en drong aan. Er volgde een goede kans, maar de bal werd overgekopt. Teisterbanders kwam toch weer wat beter in de wedstrijd en kreeg kansen. Monhemius zag de bal na een schot door de keepster met één hand gestopt worden. Uit een indirecte vrije trap schoot Monhemius de bal tegen de onderkant van de lat.

Er ontspon zich een boeiende slotfase waarin beide ploegen de winst hadden kunnen pakken. Tien minuten voor tijd kwam de bal uit een inworp bij Monique van Rooijen die de bal breed legde op Ingeborg Sanderse. De verdedigster speelde een goede wedstrijd en besloot vanaf een meter of 25 eens uit te halen. Ze raakte de bal perfect en deze werd tegen de wind in wat gedrukt en verdween onder de kruising, 3-2. De ontlading bij Teisterbanders was groot.

Voordat Nieuwkuijk de rug nog een keer kon rechten, had Teisterbanders weer toegeslagen. Van der Weerd nam snel een vrije trap en zette Persch aan het werk. De aanvalster kreeg in eerste instantie de bal niet mee, maar herstelde zich en schoof de bal langs de keepster, 4-2.