Teisterbanders dames pas na rust op stoom
Zaterdag 3 april 2010 ontvingen de Teisterbanders dames Maliskamp uit Rosmalen in Kerk-Avezaath. De nummer vijf op de ranglijst is de laatste weken bezig aan een sterke reeks en viel zeker niet te onderschatten. De thuisclub kende een stroeve eerste helft die met een 2-0 stand eindigde. Na rust gingen de hemelsluizen open en onder barre weersomstandigheden schoten de Teisterbanders dames nu met scherp, 12-0.

De ploeg van trainer Marco van Overbeek nam meteen het initiatief en drukte de bezoekers achteruit. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Maliskamp DA1 Banu Gürcüoglu dwars gezeten door een verdedigster. 

Kansen via Melanie Pesch en Mervenaz Tatli leverden niets op. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Maliskamp DA1 Mervenaz Tatli mikt net naast.

Na ruim tien minuten was het wel raak. Susanne Monhemius bracht de bal in het strafschopgebied en de keepster werkte de bal voor de inkomende Banu Gürcüoglu weg. Marijke van der Weerd stond op de goede plaats en schoot de bal alsnog in, 1-0. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Maliskamp DA1 De keepster is Banu Gürcüoglu net te vlug af, maar ...

Foto: Teisterbanders DA1 - Maliskamp DA1 ... moet op het schot van Marijke van der Weerd het antwoord schuldig blijven. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Maliskamp DA1 Roos van Gent en Van der Weerd vieren de openingstreffer.

De volgende kan was voor Pesch, maar de keepster stopte de bal met moeite. Een minuut later werd een treffer van Monhemius afgekeurd. Teisterbanders was hierna te slordig om iets af te dwingen. Net voordat het eerste half uur was verstreken, ging de bal na een handsbal op de stip. Monhemius schoot de bal te plichtmatig in en de goede Maliskamp keepster stopte de bal. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Maliskamp DA1 Susanne Monhemius ziet haar strafschop gestopt worden.

De thuisclub bleef de aanval zoeken en na een voorzet van Ingeborg Sanderse schoot Ilse Hoppenbouwers maar net naast.

Foto: Teisterbanders DA1 - Maliskamp DA1 Ilse Hoppenbrouwers ziet de bal net naast de paal verdwijnen. 

Maliskamp kreeg na ruim een half uur een grote kans. De spits kon alleen op keepster Esther Hekert afgaan, maar schoot de bal over. Pesch kon nog een keer alleen op de keepster afgaan, maar deze tikte de bal net naast. Vlak voor rust viel toch de meer dan verdiende 2-0. Na een hoekschop haalde Monhemius uit en omdat niemand de bal meer aanraakte, verdween deze bij de tweede paal in het doel. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Maliskamp DA1 De bal zal in het doel verdwijnen.

Foto: Teisterbanders DA1 - Maliskamp DA1 Monhemius, Ingrid Helmink, Sanderse en Van der Weerd op weg naar de eigen heft nadat eerst genoemde de 2-0 heeft gescoord. 

Pesch werd door Van Gent alleen voor de keepster gezet, maar de geplaatste bal ging naast. 

Na rust gingen de hemelsluizen open en werden de omstandigheden steeds slechter, maar Teisterbanders was effectiever in de afronding. Nadat Pesch op de keepster waren gestuit, was het toch raak. Sanderse vond Pesch, maar haar voorzet was te hard voor Mervenaz Tatli. Gürcüoglu pikte de bal op en haalde uit. Wederom was de keepster attent, maar de afgeslagen bal viel voor de voeten van Pesch die wel raad wist met deze buitenkans, 3-0. Binnen een minuut was het weer raak. Van Gent bereikte Pesch die het op een lopen zette en met een fraai lobje de keepster verraste, 4-0. In de volgende vijf minuten werd er drie maal gescoord. Gürcüoglu schoot een doorgeschoten bal onder de keepster door, 5-0. Na een afgeslagen bal, behield Van der Weerd het overzicht en legde breed op Tatli die diagonaal inschoot, 6-0. Na een uur zette van der Weerd voor, legde Tatli af en rondde Pesch af, 7-0. Vervolgens miste Teisterbanders een kwartier lang diverse kansen of stuitte op de goede keepster. Na een pass van Pesch op Gürcüoglu, werd het 8-0. Binnen een minuut lag de bal weer in het net. Van der Weerd legde terug op Van Gent die hard uithaalde. Via de onderkant van de lat stuitte de bal op om net achter de lat het net te raken, 9-0. Negen minuten voor tijd werden de dubbele cijfers bereikt. Maliskamp was in de aanval en opgeschoven. De bal werd onderschept en Gürcüoglu opende op links naar Van der Weerd. Die legde de bal achter de laatste verdedigster. Pesch omspeelde de keepster en schoof de bal binnen, 10-0. Astrid Hooykaas kwam in de ploeg voor Ingrid Helmink. In de laatste vijf minuten werd er nog twee keer gescoord. Pesch breikte Gürcüoglu op rechts en zij schoot de bal in de korte hoek, 11-0. In de laatste minuut kreeg Maliskamp nog een goede kans, maar Hekert redde goed. Er werd meteen een aanval opgezet en Hoppenbrouwers gaf de bal diep op Pesch die het dozijn volmaakte, 12-0. Een uitslag waar het na de eerste helft niet naar uit zag.