Teisterbanders dames behalen degelijke overwinning
Maandag 5 april 2010 speelden de Teistervanders dames een uitwedstrijd tegen S.V.S.S.S. DA1 in Udenhout. Een tegenstander waarvan Teisterbanders in Kerk-Avezaath geen grote afstand had kunnen nemen. Deze keer sloegen de dames op slag van rust toe en na rust was de wedstrijd binnen een kwartier beslist, 0-5.

De thuisclub heeft een van de betere verdedigingen in deze afdeling en het beloofde geen gemakkelijke wedstrijd te worden. Al snel lag de bal echter in het doel, maar de treffer werd wegens 'hands' van Mervenaz Tatli afgekeurd. Nog voordat er tien minuten verstreken waren, had S.V.S.S.S. op voorsprong moeten komen. Een spits legde de bal panklaar, maar een andere spits schoot de bal via de onderkant van de lat het veld weer in. Daar kwam Teisterbanders goed weg. Langzaam namen de bezoekers het intiatief in handen. Een schot van Roos van Gent werd door de keepster onschadelijk gemaakt en ook Tatli stuitte op de keepster. Toch leek Teisterbanders op weg naar de openingstreffer. Na een goede aanval passte Susanne Monhemius op Banu Gürcüoglu die meteen uithaalde. De keepster was kansloos, maar ook nu kwam de bal van de onderkant lat het veld weer in. Vijf minuten voor rust was het toch raak. Op de linker flank werd Marijke van der Weerd diep gestuurd en ze zette op tijd voor. De bal ging nog langs Melanie Pesch, maar bij de tweede paal was Tatli attent en scoorde, 0-1.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 Mervenaz Tatli heeft de 0-1 tegen de touwen geschoten.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 Aangeefster Marijke van der Weerd met afronder Tatli.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 Roos van Gent even aangeslagen, maar ze kan gelukkig verder spelen.

Nog voor het vroege rustsignaal viel ook de 0-2. Monhemius bracht de bal uit een vrije trap in het strafschopgebied en uit de kluts viel de bal bij de tweede paal. Daar stond Ilse Hoppenbrouwers die de bal al vallend binnen tikte.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 De bal gaat richting de tweede paal...

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 ...waar Ilse Hoppenbrouwers de bal binnen tikt.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 Hoppenbrouwers 'in de mangel' bij Van Gent en Tatli.

Na rust scoorde Teisterbanders na tien minuten weer en was de wedstrijd beslist. Op de rechter flank legde Gürcüoglu de bal terug op Monique van Rooijen. De middenvelder bedacht zich geen moment en haalde meteen uit. De bal verdween met een fraaie boog over de keepster heen in het doel, 0-3.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 Links ligt de bal in het doel na een fraai afstandsschot van Monique van Rooijen.

Nu ging het snel, want de volgende treffer volgde binnen twee minuten. Gürcüoglu was uitgeweken naar de linker flank en opende op de andere flank. Daar legde van der Weerd de bal weer terug en Gürcüoglu schoot de bal akelig precies in de  benedenhoek, 0-4.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 Gürcüoglu en Van Gent vieren de 0-4. De honderdste competitietreffer dit seizoen.

De mooiste treffer van de middag volgde na een uur spelen. Van der Weerd en Hoppenbrouwers leken op de linker flank bezig aan een kansloze missie, maar wisten zich met een fraaie combinatie hieruit te redden. De bal werd teruggelegd naar de rand van het strafschopgebied waar Van Gent de bal controleerde. Ze zag Monhemius er beter voor staan en legde de bal breed. De middenvelder bedacht zich geen moment en schoot de bal onder de kruising binnen, 0-5.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 De bal eindigt onder de kruising tegen de touwen.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 'Kanon' Monhemius Van Gent en Van Rooijen vieren de 0-5.

De wedstrijd was gelopen en de Teisterbanders verdediging met aan het hoofd de trapvaste Ingrid Helmink, gaf niets meer weg. Thamar de Groot kwam in de ploeg voor Ingeborg Sanderse. Een kwartier voor tijd zette Van der Weerd Pesch alleen voor de keepster, maar deze redde met de voeten.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 De keepster red met de voeten op een schot van Melanie Pesch.

Astrid Hooykaas kwam in de ploeg voor Van Gent. Na een vrije trap van Monhemius kwamen Tatli en Pesch net niet tot scoren.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 Tatli lijkt een vliegles genomen te hebben.

De laatste kans was voor Gürcüoglu die na een voorzet van Monhemius naast kopte.

Foto: S.V.S.S.S. DA1 - Teisterbanders DA1 Gürcüoglu kopt uit een voorzet van Monhemius net naast.