Teisterbanders behaalt knappe overwinning
Zondag 11 april 2010 speelde Teisterbanders een uitwedstrijd bij de nummer vier op de ranglijst, B.Z.S. in Beusichem. De thuiswedstrijd werd met duidelijke cijfers verloren en de Beusichemmers maken een sterk seizoen door. De ploeg van trainer Cees Spek pakte het nu beter aan en won met 0-2.

Al in de eerste minuut zorgde Teisterbanders voor gevaar. De B.Z.S. doelman trapte de bal het veld in en Floor van Gent pikte deze op het middenveld op en schoot richting doel. De bal ging maar net over. Tien minuten later was het wel raak. De doelman van B.Z.S. werd onder druk gezet en schoof de bal in de voeten van Michel Hendrickx. De aanvaller passte meteen op Jan van Mourik die de bal over de doelman heen plaatste, 0-1. De thuisclub schakelde een tandje bij en kreeg drie grote kansen. Doelman Erik van der Weerd verrichtte zijn beste reddingen van de middag en hield zijn ploeg overeind. Een van dichtbij ingeschoten bal keerde hij met de voeren, hij tikte de bal bij de volgende kans voor de kruising weg en bij de laatste kans voor B.Z.S. wierp hij zich onverschrokken voor de bal. Hierna kabbelde de wedstrijd naar het rustsignaal.

Drie minuten na rust kwam Teisterbanders op 0-2. Na een hoekschop van Harmen van Rinsum stompte de doelman de bal niet ver genoeg weg. Een schot van Jan van Mourik werd geblokt en Bart-Jan Zijlstra probeerde het nog een keer, maar ook zijn inzet werd geblokt. De jonge aanvaller kreeg de bal wederom voor zijn voeten, behield het overzicht en plaatste deze via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Na ruim een uur had de 0-3 moeten vallen. Jan van Mourik bereikte Hendrickx die de achterlijn haalde en teruglag op Van Rinsum. Die haalde uit, maar zijn inzet werd geblokt en in tweede instantie schoot hij naast. Enkele minuten later stond B.Z.S. met tien man. Invaller Cees Arisse maakte een overtreding die bestraft zou worden met een gele kaart en toen beide spelers vielen, zag de scheidsrechter een trappende beweging van de B.Z.S. speler. Teisterbanders slaagde er vervolgens niet in om iets te doen met de overtalsituatie en de thuisclub wist niets meer af te dwingen. Zondag a.s. speelt Teisterbanders op de accommodatie van S.C.Z. tegen D.S.C. dat bij winst kampioen is.