Teisterbanders kan D.S.C. niet van titel afhouden
Zondag 18 april 2010 ontving Teisterbanders op de accommodatie van S.C.Z. de lijstaanvoerder D.S.C.. In verband met het Lentefeest kon de wedstrijd niet in Kerk-Avezaath worden gespeeld. De ploeg uit Kerkdriel zou bij winst beslag leggen op de titel en deed wat ze moesten doen, 0-1.

De bezoekers wisten zich gesteund door enkele honderden supporters en namen al snel het initiatief. Bij Teisterbanders waren er te veel spelers die ruzie hadden met de bal en ook de passing was niet goed verzorgd. Bij D.S.C. zat er meer beweging in de ploeg en waren er individueel enkele spelers die er bovenuit staken. De bezoekers waren al na drie minuten dichtbij de openingstreffer. Uit een vrije trap eindigde de bal tegen de lat. Tien minuten later was D.S.C. wederom gevaarlijk uit een vrije trap. Nu was doelman Erik van der Weerd attent bij de eerste paal en bokste de bal weg. Pas na ruim twintig minuten kwam Teisterbanders er een keer goed uit. Bart-Jan Zijlstra gaf een crosspass, maar Dennis Jansen kwam net te kort.

De thuisclub kwam iets beter in de wedstrijd, maar de koploper counterde na een half uur snel. Van der Weerd voorkwam door tijdig uitkomen erger. Drie minuten voor rust zag een D.S.C. aanvaller tussen enkele verdedigers dat hij er niet uit kwam en liet zich vallen. De scheidsrechter floot voor een overtreding, obstructie. De indirecte vrije trap werd aangetikt en als een streep ingeschoten, 0-1.

Na rust kwam Cees Arisse in de ploeg voor Andries van Mourik. Teisterbanders deed nu echt mee in de wedstrijd. D.S.C. domineerde niet meer, maar kreeg wel de beste kansen. Na een minuut of tien zette Jan van Mourik voor, kwam Bart-Jan Zijlstra boven de keeper uit, maar hij kon zijn kopbal geen richting geven. Enkele minuten later dreigde een D.S.C. aanvaller alleen op Van der Weerd af te gaan, maar Luuk van Aanholt greep op het laatste moment uitstekend in. Uit de aansluitende hoekschop werd de bal net overgekopt. Halverwege de tweede helft kreeg D.S.C. opnieuw een kans, maar de bal werd verkeerd geraakt en ging ruim naast. Arisse redde even later op het laatste moment door de bal over het eigen doel te schieten.

Sjoerd Gubbels kwam in de ploeg voor Jansen.

Met nog een kwartier te spelen kreeg Teisterbanders dé kans op de gelijkmaker. Michel Hendrickx haalde de achterlijn en legde de bal panklaar voor Van Rinsum. Die leunde echter te veel achterover en de bal ging over. Jos van de Kop kwam de laatste tien minuten in het veld voor Zijlstra. Drie minuten voor tijd was D.S.C. dichtbij de beslissing, maar de bal werd van dichtbij tegen de onderkant van de lat geschoten.

In de slotminuut redde Van der Weerd nog een keer formidabel. In de stand kwam geen verandering meer en D.S.C. pakte de titel. De felicitaties gaan naar D.S.C..