Teisterbanders dames winnen na blisemstart
Zondag 18 april 2010 speelden de Teisterbanders dames in Haaren tegen Nemelaer DA2. Na een bliksemstart sloeg kennelijk het feestgedruis van de het Lentefeest in de benen, maar de ploeg was op tijd weer bij de les en won uiteindelijk met duidelijke cijfers, 2-6.

De ploeg uit Kerk-Avezaath had een blisemstart. Na vier minuten kwam de bal van de linker flank en Marijke van der Weerd controleerde de bal. Ze speelde Banu Gürcüoglu aan die uithaalde en de bal onder de keepster door zag glippen, 0-1.

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Banu Gürcüoglu viert de 0-1 met Marijke van der Weerd en Monique van Rooijen.

Drie minuten later schoot Melanie Pesch op aangeven van Susanne Monhemius naast. Twee minuten later was het toch raak. Pesch zette op links goed door, behield het overzicht en zette voor. Gürcüoglu kon de bal intikken, 0-2. 

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Gürcüoglu tikt op aangeven van Melanie Pesch de 0-2 in.

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Aangever Melanie Pesch en afronder Gürcüoglu.

Na een kwartier onderschepte Gürcüoglu de bal na een uittrap van de keepster en bereikte Pesch. Die prikte de bal precies in de hoek, 0-3. 

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Pesch heeft maat genomen...

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 ... en de bal scheert akelig precies de paal.

De bezoekers bleven het initiatief houden en de 0-4 leek in de maak. Na een inworp zette Mervenaz Tatli voor, legde Gürcüoglu terug op Monique van Rooijen maar zij schoot over. Enkele minuten later nam Van der Weerd een prima hoekschop en Gürcüoglu wist de bal bij de tweede paal niet in het doel te lopen. 

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Gürcüoglu loopt de bal net naast het doel.

Pesch probeerde het met een hard schot van afstand, maar de bal ging over het doel. Vijf minuten voor rust was het toch raak. Na een hoekschop van Van der Weerd schoot Pesch in. De keepster tikte de bal uit de beneden hoek, maar Van Rooijen was attent en schoot de bal via de onderkant van de lat in, 0-4.

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Monique van Rooijen was attent bij de tweede paal en scoorde via de onderkant van de lat.

Na rust schoof Ingrid Hemink door en zij kreeg binnen tien minuten een enorme kans. Pesch legde breed en Helmink schoot van dichtbij snoeihard tegen de lat. 

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Ingrid Helmink raakt van dichtbij keihard de lat.

Aan de andere kant was Ilse Hoppenbrouwers die gevaarlijkste aanvaller van de thuisclub één keer uit het oog verloren en de spits schoot knap in, 1-4. Na een uur schoot Thamar de Groot goed in en haalde uit. De keepster kon de bal stoppen. De Groot speelde vijf minuten later terug op keepster Esther Hekert die alle tijd had om een voortzetting te bedenken. Ze ging echter in de fout en de spits strafte dit meteen af, 2-4. De ploeg van trainer Marco van Overbeek bleef de aanval zoeken en de volgende kans liet niet lang op zich wachten. Van der Weerd verzond een crosspass en Gürcüoglu legde breed op de inkomende Helmink. Die haalde hard uit, maar de keepster redde met de voeten. Halverwege de tweede helft was het Hoppenbrouwers die goed doorjaagde en de Tatli zocht. De kleine aanvalster glipte tussen twee verdedigsters door en tikte de bal langs de keepster, 2-5. 

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Mervenaz Tatli heeft het weer geflikt. Tussen twee verdedigsters doorglippen en scoren.

Met nog twintig minuten op de klok nam Van der Weerd wederom een prima hoekschop. Gürcüoglu kwam inlopen en kopte hard in. De keepster redde miraculeus met de voeten. 

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Gürcüoglu kopt uitstekend in, maar de keepster zal redden.

Van Rooijen kreeg het hierna op haar heupen en zette aan voor een solo. Ze passeerde enkele tegenstanders, maar stuitte op de keepster. Aan de andere kant redde Hekert prima bij een kans voor de thuisclub. Nadat de keepster een schot van Hoppenbrouwers onschadelijk had gemaakt, sloeg Van Rooijen en in de laatste minuut zowaar voor de tweede keer toe. Na een inworp naar Pesch kwam de bal bij Van Rooijen die de bal in de uiterste hoek mikte, 2-6.

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Van Rooijen mikt de bal net naast de paal tegen de touwen.

Foto: Nemelaer DA2 - Teisterbanders DA1 Twee doelpunten van Van Rooijen in één wedstrijd. Het moet niet gekker worden.