Teisterbanders dames in avondwedstrijd naar dubbele cijfers
Woensdag 21 april 2010 speelden de Teisterbanders dames een inhaalwedstrijd tegen S.C.I. DA1 uit Sint Michielsgestel. Wegens de naweën van de Lentefeest acitiviteiten kon het hoofdveld niet worden gebruikt en werd er op het tweede veld gespeeld. Dat weerhield de Teisterbanders dames er niet van op de dubbele cijfers vol te maken, 11-0. Opvallend: keepster Esther Hekert scoorde vier keer.

Het was vanaf de aftrap éénrichtingsverkeer. Na ruim vijf minuten passte Roos van Gent op Monique van Rooijen die door het centrum sneed. Een verdedigster leek op het laatste moment correct in te grijpen, maar de scheidsrechter floot en wees naar de stip. Keepster Esther Hekert stak het veld over om de strafschop te nemen. Ze deed dat onberispelijk, 1-0.

De volgende kans was voor Mervenaz Tatli, maar zij stuitte op de keepster. Na twintig minuten viel de bal in het strafschopgebied bij de tweede paal. Marijke van der Weerd kon twee keer aanleggen, maar de bal caramboleerde weer in de doelmond. Van Rooijen mocht het ook twee keer proberen en de bal verdween in het doel, 2-0.

Na een hoekschop van Van der Weerd ontving Banu Gürcüoglu de bal net buiten het strafschopgebied. Ze controleerde de knikker en schoot deze met een boog over de keepster, 3-0.

Net voordat het eerste half uur verstreken was, verzond Van der Weerd een splijtende pass en stond Gürcüoglu oog-in-oog met de keepster. Deze laatste behield het overzicht en pakte de bal.

Voor rust scoorde Teisterbanders nog twee keer. Gürcüoglu legde breed op Van Gent. De middenveldster haalde van een meter of twintig uit en met een stuit verdween de bal langs de keepster in het doel, 4-0. Twee minuten later stoomde Ilse Hoppenbrouwers langs de linker flank op en schoot de bal van een meter of 25 richting het strafschopgebied om een medespeler te bereiken. De bal werd echter door iedereen gemist en verdween bij de tweede paal tegen het net, 5-0.

De laatste kans was voor Pesch die alleen op de keepster af kon gaan, maar een verdedigster wist de bal met een uitstekende sliding tot corner te tikken.

Na rust nam Astrid Hooykaas plaats onder de lat, ging Hekert in de spits spelen en verving Ingeborg Sanderse Van Gent. Tatli nam plaats op de bank. Vanaf de aftrap gaf Hekert meteen haar visite kaartje af. Pesch bereikte Hoppenbrouwers die breed gaf op Hekert die meteen uithaalde en diagonaal inschoot, 6-0. Twee minuten later stopte de keepster een schot van Hekert. Toch scoorde Hekert even later wel. Sanderse speelde in op Pesch die voorzette. Hekert ronde onberispelijk af, 7-0. Na een uur spelen kregen de bezoekers de enige kans van de wedstrijd. Hooykaas redde echter uitstekend. Aan de andere kant viel de bal plotseling in de voeten van Hekert die moederziel alleen op het middenveld stond. Ze wipte de bal op en en schoot deze met een fraaie boog in het doel. Een prachtige treffer en een echte hattrick, 8-0. Een minuut later was het weer raak. Van der Weerd schoot de bal vanuit een hoekschop ineens in het doel. Thamar de Groot hoefde het laatste tikje niet meer te geven: 9-0. Wederom binnen zestig seconden lag de bal weer in het doel. Van Rooijen schoof de bal het strafschopgebied in. Hekert zag kans de bal met een sliding nog te raken en de keepster ruimde de bal op. Gürcüoglu pikte de bal op en schoot deze hoog in. Via de vingertoppen van de keepster verdween de bal in het doel, 10-0. Pesch (2x) en Van der Weerd (2x) zagen vervolgens doelpogingen net de juiste richting missen. Zeven minuten voor tijd viel de 11-0. Ingrid Helmink legde terug op Van der Weerd die de bal precies in de beneden hoek mikte.