Teisterbanders van zorgen verlost
Zondag 25 april 2010 kon Teisterbanders na het laatste fluitsignaal eindelijk opgelucht adem halen. Door de 2-0 overwinning op R.K.T.V.C. hoeft de ploeg van trainer Cees Spek niet meer naar beneden te kijken maakt de ploeg zelfs nog een kleine kans op de derde periodetitel. 

Na een aarzelende beginfase van beide ploegen, kreeg Teisterbanders na zes minuten een hoekschop. Dennis Jansen krulde de bal bij de tweede paal waar Sjoerd Gubbels de bal onberispelijk inkopte, 1-0.

Foto: Teisterbanders - R.K.T.V.C. Sjoerd Gubbels kopt de 1-0 binnen.

Foto: Teisterbanders - R.K.T.V.C.

Luuk van Aanholt (links) op weg om met doelpuntenmaker Sjoerd Gubbels een feestje te gaan vieren. 

De bezoekers kregen een goede kans toen Jan van Mourik de bal verkeerd achteruit speelde, maar R.KT.V.C. profiteerde niet. De gasten uit Tiel legden het betere voetbal op de mat en waren technisch ook beter. Pas tien minuten voor rust leverde dit een kans op, maar de bal ging naast. Even later leek de gelijkmaker toch te vallen, maar de van dichtbij ingeschoten bal werd geblokt. Ook na een schot ging de bal naast.

Foto: Teisterbanders - R.K.T.V.C. Doelman Erik van der Weerd grijpt in na een hoekschop. 

Foto: Teisterbanders - R.K.T.V.C.

In de 'gemeen kijken contest' zou Van der Weerd vast een prijs winnen.

Met na rust Kevin Buijsrogge in de ploeg voor Bart-Jan Zijlstra kon de thuisclub niet voorkomen dat R.K.T.V.C. de druk opvoerde. De eerste kans was echter na tien minuten voor Teisterbanders. Michel Hendrickx zette voor, maar het schot van Buijsrogge was te slap om de doelman te kunnen verrassen. Amper vijf minuten later kreeg Buisrogge een uitgelezen kans om de marge te verdubbelen. De Tielenaren gaven in de jacht naar de gelijkmaker ruimte weg achter de verdediging en Buijsrogge en Hendrickx konden beide ongehinderd op de doelman afgaan. Appeltje-eitje zou je zeggen, maar nee hoor. Prutswerk eerste klas. De doelman pakte de bal van de schoen van Buijsrogge. 

Foto: Teisterbanders - R.K.T.V.C. Buijsrogge zal deze enorme kans niet verzilveren.

R.K.T.V.C. bleef aandringen, maar Teisterbanders kreeg weer een enorme kans. Hendrickx ging op rechts goed door en legde terug op de inkomende Buijsrogge. Hij haalde uit, maar raakte de bal verkeerd en de doelman kon simpel ingrijpen.

Foto: Teisterbanders - R.K.T.V.C. Buijsrogge schiet te zwak in en de doelman zal redden.

Buijsrogge haalde tien minuten later wel goed uit, maar de doelman redde wederom. Cees Arisse probeerde het een minuut later ook, maar nu belandde de bal tegen de lat. Op aangeven van opnieuw Hendrickx kreeg Arisse een volgende kans, maar hij stuitte op de doelman.

Foto: Teisterbanders - R.K.T.V.C. Arisse stuit op de doelman.

Het missen van deze enorme kansen zorgde ervoor dat R.K.T.V.C. in de wedstrijd bleef. Het was ook niet goed voor de gemoedsrust van de Teisterbanders aanhang. Vijf minuten voor tijd leek de gelijkmaker te vallen, maar de bal rolde voorlangs. De volgende grote kans voor de thuisclub was voor Hendrickx, maar zijn schot werd gestopt door de doelman.

Foto: Teisterbanders - R.K.T.V.C. Hendrickx ziet de doelman de bal stoppen.

Vier minuten in blessuretijd besliste Teisterbanders eindelijk de wedstrijd. Nadat enkele spelers weer niet wisten te scoren, bleef de bal speelbaar en was het uiteindelijk Arisse die de bal in de hoek prikte, 2-0.

Foto: Teisterbanders - R.K.T.V.C. Arisse, door het dolle heen, zorgt voor de belissende treffer en opluchting bij de aanhang. Hoe hij het doet, doet hij het, maar wie is er weer als eerste bij de doelpuntenmaker: Van Aanholt.

Foto: Teisterbanders - R.K.T.V.C. De uitslag die Teisterbanders van alle zorgen verloste na het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter deze middag.