Teisterbanders dames hebben aan tussensprint voldoende
Zondag 25 april 2010 speelden de Teisterbanders dames een uitwedstrijd tegen de nummer zes op de ranglijst, Maliskamp DA1. Net als de thuiswedstrijd was het een wedstrijd met twee verschillende gezichten in beide helften. De eerste helft neigde naar zomeravondvoetbal, maar de tweede helft schakelden de Teisterbanders dames een tandje bij en namen ruim afstand van de thuisclub, 1-7.

Zonder de geblesseerde Monique van Rooijen, de afwezige Astrid Hooykaas, zonder wisselspelers en met interim coach Janus van de Kop op de bank begon Teisterbanders te slap aan de wedstrijd. Schoten van Marijke van der Weerd en Banu Gürcüoglu werden door de keepster onschadelijk gemaakt. Gürcüoglu kreeg vervolgens een uitstekende kans. Ingrid Helmink gaf een steekpass en Gürcüoglu schoot alleen voor de keepster voorlangs.

De thuisclub kreeg hierna drie goede kansen. Bij de eerste ging de bal naast en bij de tweede moest keepster Esther Hekert met een goede redding de spits van scoren afhouden. Bij de volgende kan schoot de spits naast. De volgende kans voor Teisterbanders was voor Gürcüoglu. Van der Weerd gaf aan, maar weer stuitte Gürcüoglu op de keepster.

Net voordat het eerste half uur was verstreken, opende de thuisclub de score. Na een inworp van Teisterbanders nam Maliskamp snel over. Hekert redde, maar de bal kwam voor de voeten van een aanvalster. Die schoot in en omdat Helmink de bal nog raakte was de op de lijn staande Thamar de Groot kansloos, 1-0. Tien minuten later werd Gürcüoglu in het strafschopgebied gevloerd en ging de bal op de stip. In de thuiswedstrijd had de keepster een strafschop van Susanne Monhemius gestopt, maar de libero liet de keepster deze keer volstrekt kansloos, 1-1.

Susanne Monhemius laat de keepster vanaf elf meter kansloos.

Teisterbanders bleef een tempo te laag spelen en de thuisclub bleef voor dreiging zorgen. Twintig minuten voor rust schoot de spits goed in, maar Hekert tikte de bal formidabel uit de benedenhoek. Uit de navolgende hoekschop mikte een Maliskamp spits de bal tegen de lat. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Ingeborg Sanderse en Melanie Pesch combineerden en Sanderse vond de vrijstaande Van der Weerd. De middenvelder haalde hard uit. De bal werd van richting veranderd door een verdedigster de keepster was kansloos, 1-2.

Teisterbanders kreeg een volgende kans. Na een hoekschop van Gürcüoglu schoot De Groot goed in, maar de keepster kon de bal klemvast pakken. Ook een schot van Van der Weerd werd door de keepster gepakt. Acht minuten voor rust zette Ilse Hoppenbrouwers op het middenveld haar voet onder de bal. Deze viel in niemandsland en de op eigen helft gestartte Pesch was attent. Ze was niet iets eerder bij de bal dan de keepster, glipte er langs en tikte de bal beheerst in het lege doel, 1-3.

Pesch haalde op slag van rust nog een keer goed uit, maar de keepster redde.

Na rust drong Teisterbanders meteen sterk aan en volgde al snel de eerste kans. Na een vrije trap van Van der Weerd tikte Ilse Hoppebrouwers de bal in, maar deze eindigde tegen de paal. Tien minuten later passte De Groot goed in op Gürcüoglu, maar haar schot werd door de keepster uit de hoek getikt. Na een uur viel toch de 1-4 Hoppenbouwers gaf een crosspass op Tatli die bijna op de achterlijn staand toch kans zag de bal langs de keepster te schuiven. De bal kwam via de paal terug en Hoppenbrouwers was attent en scoorde alsnog.

In het kwartier dat volgde schakelde Teisterbanders een tandje bij en voerde de score op. Drie minuten later schoof Van Gent de bal af naar Gürcüoglu. Net als de laatste weken controleerde ze de bal op een meter of 25 van het doel om deze vervolgens over de keepster onder de lat te laten verdwijnen, 1-5.

Het volgende doelpunt was prachtig uitgespeeld. Pesch, die dit keer zelf minder dreigend was maar goed oog had voor haar medespelers, kreeg op de linker flank de bal. Ze deponeerde deze op 'de stropdas' van Gürcüoglu die bij de tweede paal de bal ineens uit de lucht nam en intikte, 1-6.

Vanaf de aftrap onderschepe Teisterbanders de bal. Hoppenbrouwers haalde uit, maar trof de paal. Het was slechts de opmaat naar een hele mooie treffer van haar. Met nog een kwartier te spelen kaatste Tatli op Hoppenbouwers die dichtbij de zijlijn stond. De haalde uit en met een fraaie boog verdween de bal onder de verste kruising, 1-7. Toeval? Neen, want ze heeft al meer van dit soort doelpunten gemaakt.

In de slotfase geloofden beide ploegen het wel en kabbelde de wedstrijd naar het einde.