Teisterbanders dames winnen laatste thuiswedstrijd
Zondag 2 mei 2010 speelden de Teisterbanders dames thuis tegen R.K.D.V.C. DA1 uit Drunen. Het was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en deze vond onder barre weersomstandigheden plaatst. Voor de grasmat was de regen goed, maar na afloop kon iedereen zichzelf uitwringen. Teisterbanders won met 5-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Vooraf nog even wat op het veld overblijfselen van het Lentefeest verzamelen en afvoeren.

De uitwedstrijd was in een 0-9 overwinning geëindigd voor Teisterbanders en het zag er naar uit dat ook deze keer er een flinke score op het bord zou komen. In de tweede minuut nam Marijke van der Weerd een hoekschop. Thamar de Groot kopte door en Mervenaz Tatli rondde af, 1-0. 

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Thamar de Groot kopt door..

.. en Mervenaz Tatli heeft het laatste tikje gegeven

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Dat is goed voor een dubbele high five.

Hierna kreeg Teisterbanders diverse kansen, maar vooral de keepster uit Drunen bleek een grote sta-in-de-weg. Na een hoekschop van Banu Gürcüoglu ging de keepster onder de bal door, maar er werd niet van geprofiteerd.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Een zeldzaam foutje van de keepster van R.K.D.V.C., maar er werd niet van geprofiteerd.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 De keepster van R.K.D.V.C. ondergaat een blessurebehandeling, maar kan gelukkig verder spelen.

Teisterbanders kreeg een volgende kans, maar Gürcüoglu en Melanie Pesch scoorden niet. Ilse Hoppenbrouwers probeerde het vanaf de linker flank, maar ze schoot voorlangs. Pesch haalde nog een keer hard uit, maar de keepster pakte de bal klemvast. Vervolgens was Van der Weerd drie keer de aangeefster. Na de eerste voorzet tikte Pesch naast en bij de volgende voorzet tikte Gürcüoglu in, maar stopte de keepster de bal op de doellijn. Ook bij de volgende kans van Gürcüoglu redde de keepster. 

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Banu Gürcüoglu zal de bal net naast mikken.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Pesch schiet recht in de handen van de keepster.

Pesch haalde op slag van rust nog een keer goed uit, maar de keepster redde.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 De keepster stopt de bal met de punt van de schoen en zal de bal op de doellijn pakken.

De bezoekers kwamen er af en toe goed uit, maar de Teisterbanders verdediging greep steeds goed in. Een minuut of zeven voor rust sloeg Teisterbanders eindelijk weer toe. Pesch werd aangespeeld en ontdeed zich van twee verdedigsters en schoot de bal in de verre hoek, 2-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Pesch heeft uitgehaald voor de 2-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Monique van Rooijen en Pesch tevreden met de 2-0.

Dit was tevens de ruststand. Tijdens de rust werd bekend dat Berkdijk door een 6-2 overwinning niet meer te achterhalen viel en dus beslag had gelegd op het kampioenschap. De felicitaties gaan naar de dames in Berkdijk. Niet echt motiverend voor de tweede helft. Ingeborg Sanderse kwam in de ploeg voor De Groot die andere verplichtingen had. 

De eerste kans was voor Tatli, maar haar schot miste kracht en de keepster redde.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Tatli haar schot zal geen doel treffen.

Een minuut later volgde opnieuw een kans. Pesch legde na een goede actie terug op Tatli, maar haar inzet werd geblokt. Pesch schoot de bal nu bij de tweede paal, alwaar Gürcüoglu de bal naast schoot.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Gürcüoglu mikt net naast.

Voordat er een uur was verstreken, sloeg Teisterbanders twee keer toe. Pesch ging op rechts goed door en gaf een steekpass. Tatli was niet iets eerder bij de bal dan de keepster, tikte deze breed en schoof de bal binnen, 3-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Tatli is langs de keepster geglipt en tikt de bal in.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Tatli bedankt Pesch.

Een minuut later was het weer raak. Pesch was nu naar de linker flank uitgeweken, draaide naar binnen en schoot de bal over de keepster heen, 4-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 De rechts net zichbare Pesch heeft doeltreffend uitgehaald voor de 4-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Daar morgen de armen voor omhoog.

De mooiste treffer van de middag viel een kwartier later. Na een vrije trap van Susanne Monhemius ging de bal in het strafschopgebied omhoog en schoot Van der Weerd deze met een fraaie omhaal in, 5-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Van der Weerd heeft een kunststukje afgeleverd.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Dat iedereen het maar weet.

Op aangeven van Tatli leek Hoppenbrouwers op weg naar de 6-0, maar de laatste weken zo trefzekere middenvelder schoot deze keer naast.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Hoppenbrouwers schiet net naast.

In de resterende tijd drong Teisterbander niet echt meer aan en R.K.D.V.C. kwam niet verder dan een vrije trap die niets opleverde.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Keepster Esther Hekert in afwachting van een vrije trap.

Hoppenbrouwers kreeg een publiekswissel in de voor haar laatste thuiswedstrijd. Ze stopt en zal node gemist worden.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Hoppenbrouwers op de schouders bij Ingrid Helmink en Roos van Gent.

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Als dank voor een mooie tijd was er een bos bloemen. Ook trainer Marco van Overbeek kan erom lachen. 

Foto: Teisterbanders DA1 - R.K.D.V.C. DA1 Ingrid Helmink ziet geen kans om te scoren.

Astrid Hooykaas kwam in de ploeg voor Van Rooijen. De wedstrijd kabbelde naar het einde en het laatste fluitsignaal kwam voor velen als een verlossing. Teisterbanders miste vandaag de scherpte, maar maakte er het beste van.

Na afloop waren er voor enkele personen die zich gedurende het seizoen voor het elftal hadden ingezet bloemen. Trainer Van Overbeek, elftalleider Andries Maasbach, Ria van der Weerd, fysio Susanne Monhemius, vaste scheidsrechter Janus van de Kop en de vaste fotograaf / verslaggever.

Dank gaat ook uit naar R.K.D.V.C. dat Teisterbanders uit de brand hielp door in de reserveshirts te spelen, omdat alle reserve tenues van Teisterbanders deze dag reeds in gebruik waren.