Teisterbanders dames sparen tegenstander
Zondag 9 mei 2010 speelden de Teisterbanders dames hun laatste competitiewedstrijd in Den Dungen tegen de plaatselijke Dames Voetbal Club. De thuisclub die als rode lantaarndrager de competitie afsluit, had niet veel in te brengen. De Teisterbanders dames spaarden hun tegenstander en vonden een 0-6 overwinning voldoende.

Bij de aftrap was er een geschenk van Teisterbanders voor de jubilerende thuisclub, die veertig jaar bestaat. De bezoekers stonden al snel op voorsprong. Roos van Gent vond op de linker flank Ilse Hoppenbrouwers die goed het overzicht behield en Mervenaz Tatli een niet te midden kans gaf, 0-1. 

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Ilse Hoppenbrouwers (links) heeft Mervenaz Tatli een niet te missen kans gegeven.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Tatli heeft de bal binnen getikt.

Hoppenbrouwers en Tatli vieren de openingstreffer.

In het kwartier dat volgde kreeg Teisterbanders diverse kansen, maar vaak was de eindpass niet goed. Na een voorzet van Banu Gürcüoglu mikte Hoppenbrouwers net over. Na wederom een voorzet van Gürcüoglu kopte Melanie Pesch over. Na tien minuten kreeg de thuisclub de enige kans van de wedstrijd. Na een voorzet kon de spits de bal net niet intikken. Pesch schoot aan de andere kant op aangeven van Gürcüoglu naast. 

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Melanie Pesch kopt over.

Eindelijk werd de score verdubbeld. Marijke van der Weerd zag een schot geblokt, maar pikte de bal op. Ze gaf een voorzet op maar en Hoppenbrouwers kopte in, 0-2.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Hoppenbrouwers kopt de 0-2 binnen.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Aangever Van der Weerd en afmaker Hoppenbrouwers. 

Bij een volgende kans stopte de keepster een schot van Pesch. Na de hoekschop van Gürcüoglu die volgde, tikte Pesch de bal in, maar deze ging via de paal naast.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch zal de bal tegen de paal zien eindigen.

Na een splijtende pass van Gürcüoglu kwam Pesch oog-in-oog met de keepster te staan, maar de sluitpost keerde de bal met de voeten. 

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 De keepster keert het schot van Pesch met de voeten.

In het laatste kwartier voor rust kopte Pesch uit een hoekschop van Gürcüoglu naast.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch kopt net naast.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Gürcüoglu ziet een schot gestopt door de keepster.

Zes minuten na rust viel de 0-3. Na een inworp van Ingeborg Sanderse aan de rechter kant, kwam de bal via diverse schijven op de linker flink terecht. Gürcüoglu gaf een hoge bal in het strafschopgebied die de verdediging niet wist op te ruimen. Hoppenbrouwers was attent en schoot de bal in de verre hoek.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Vreugde na de 0-3 van Hoppenbrouwers.

Gürcüoglu kreeg hierna twee kansen. Bij haar eerste poging ging de bal over en bij de tweede poging ging de bal voorlangs.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Na een schot van Gürcüoglu lijkt de bal in het doel te gaan, maar het speeltuig gaat voorlangs.

Na ruim een uur viel er een curieuze treffer. De bal viel in het strafschopgebied en Hoppenbrouwers geloofde er als enige in. Zij kwam in botsing met een verdedigster en de keepster en de bal bleef speelbaar. Gürcüoglu was attent en schoot de bal alsnog binnen, 0-4. 

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Gürcüoglu heeft de bal binnen geschoten.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Gürcüoglu vraagt zich af of de treffer zal tellen. Dat bleek inderdaad het geval.

Astrid Hooykaas kwam in de ploeg voor Van Gent. Met nog ruim een kwartier op de klok kreeg Thamar de Groot, die een prima wedstrijd speelde, het op haar heupen. Ze onderschepte de bal en ging goed door. De bal werd weggetikt, maar kwam via Hoppenbrouwers toch weer bij haar terecht en ze schoot de bal in de korte hoek, 0-5. 

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Thamar de Groot schiet de bal in de korte hoek.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 De Groot bekroonde een goede wedstrijd met een treffer.

Vier minuten later werd het halve dozijn volgemaakt. Na een hoekschop van Van der Weerd, controleerde Hoppenbrouwers de bal op de penaltystip en schoot deze onberispelijk in, 0-6.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Hoppenbrouwers legt aan voor haar laatste treffer.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Hoppenbrouwers heft de armen voor de laatste keer in Teisterbandersshirt nog éénmaal ten hemel.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Hoppenbrouwers stuit deze keer op de keepster.

In de slotfase werd geprobeerd aanvoerdster Ingrid Helmink aan een treffer te helpen, maar dat wilde niet lukken. Pesch stuitte nog een keer op de keepster.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Keepster Esther Hekert had een rustige middag.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Ingrid Helmink sloot het seizoen helaas af zonder een doelpunt te hebben gescoord.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1 Bij de thuisclub namen enkele speelsters afscheid.

Foto: D.V.C. Den Dungen DA1 - Teisterbanders DA1

Na afloop bedankte Helmink mevrouw De Groot voor het wassen van de kleding dit seizoen.

Zo kwam er een einde aan het seizoen 2009 - 2010 met een wedstrijd waarin niet alle neuzen dezelfde kant op stonden. Sommige spelers gingen er 100 % voor en speelden een prima wedstrijd, anderen deden hun stinkende best maar hadden geen geluk en enkele speelsters leken er met hun gedachten niet helemaal bij. Iedereen is toe aan een welverdiende vakantie. Eerst wacht nog het beachsoccer bij Theole.