Teisterbanders 2 verliest bekerfinale
Zondag 30 mei 2010 heeft Teisterbanders 2 de bekerfinale tegen Drechtstreek 4 op de acommodatie van de v.v. Hardinxveld met 3-0 verloren. De tegenstander uit Papendrecht had individueel wat betere spelers in de ploeg en was beter bij de les, zodat op de winst voor deze ploeg weinig af te dingen viel.

Vooraf gegaan door het arbitrale trio betreden beide ploegen het speelveld.

De openingsfase ging gelijk op en bij Teisterbanders moest aanvoerder Michel Jansen al snel het veld verlaten met een blessure. Robin Niemanstverdriet was zijn vervanger. Na een vrije trap van Tony Lahey kreeg Jan van Mourik een klein kansje, maar de kopbal was ongevaarlijk.

Uit de directe tegenaanval kreeg Drechtstreek 4 een grote kans, maar de bal werd voorlangs geschoten. Een kwartier later kregen de Papendrechters een vrije trap. Doelman Bas Verkerk plukte de bal voor de kruising weg. Twee minuten later kreeg Drechtstreek een vrije trap. Teisterbanders lette niet op en op de rechter flank ging een spelers er op snelheid vandoor. Demian van Straten zette een sliding in. De scheidsrechter floot en de bal ging op de stip. Verkerk zat in de goede hoek, maar de bal lag in het doel, 1-0. De laatste tien minuten voor rust waren voor Teisterbanders. Na een vrije trap van Lahey, schoot Cees Arisse uit de draai over. Op slag van rust zorgde Jan van Mourik voor het grootste gevaar. Hij pikte de bal op het middenveld op en haalde uit. De bal maakte een vreemde zwabber en de doelman wist de bal met moeite weg te boksen.

Van Mourik in duel met de doelman.

Na rust, toen de hemelsluizen flink open werden gezet, kon Teisterbanders de lijn van de laatste tien minuten voor rust niet doortrekken. Enkele spelers van Drechtstreek waren ongrijpbaar en dat leverde ook kansen op. Na een overgeschoten bal, redde Verkerk nog een keer. Ongeveer twintig minuten voor tijd schakelde Drechtstreek goed om, glipte een aanvaller langs twee man en maakte het af, 2-0.

Drie minuten later kreeg Drechtstreek een enorme kans, maar de bal werd naast geschoten. Teisterbanders ging meer risico nemen en de Papendrechters kregen meer ruimte.

In de laatste tien minuten kreeg Teisterbanders nog enkele kansen. Jan van Mourik mikte een keer net over en William Gremmen stuitte op de doelman. Vijf minuten voor tijd redde Mark Boera Soba door de bal uit de doelmond te trappen. In de 90e minuut werd een fout in de opbouw bij Teisterbanders hard afgestraft, 3-0. Zo pakte Drechtstreek 4 naast het kampioenschap in hun klasse dus ook de beker. Een dubbelslag. De ploeg van Peterse leverde een knappe en historische prestatie door zich als eerste Teisterbanders elftal te plaatsen voor een bekerfinale. De tegenstander bleek net wat beter en won verdiend.
Dank gaat uit naar de v.v. Hardinxveld voor het beschikbaar stellen van de accommodatie.

Foto: Bekerfinale Teisterbanders 2 Uit handen van KNVB clusterafgevaardigde Hans Biemans, ontvangt aanvoerder Mark Boera Soba in zijn laatste wedstrijd de beker voor de bekerfinalist.

De beker die Teisterbanders 2 kreeg uitgereikt met het opschrift: Finalist reservebeker, Sector 2 - cat. B (gr. 6), seizoen 2009/'10, KNVB district Zuid I.

Drechtstreek 4 - Teisterbanders 2 3-0 (1-0): 37. 1-0 (strafschop), 72. 2-0, 90. 3-0.
Scheidsrechter P.S. van der Giessen (Ridderkerk). Assistenten: C.P. Nieuwland en A.C.M. Sebrechts. Gele kaart: Cees Arisse.
Teisterbanders 2: Bas Verkerk, Mark Boera Soba, Ad van Mourik (80. Remco van Dee), Tony Lahey, Jurgo Niessen, André Mijdam, William Gremmen, Demian van Straten (78. Friso Romijn), Michel Jansen (13. Robin Niemantsverdriet), Jan van Mourik en Cees Arisse.