Teisterbanders dames pakken Nederlands kampioenschap op strand
Zondag 1 augustus 2010 is het team van Beach Tiel Nederlands kampioen beach soccer geworden. Tien speelsters (zeven actief, drie passief) maakten afgelopen seizoen deel uit het het Teisterbanders dames 1, dus er mag gesproken worden van een prestatie van formaat van de vrouwenploeg. Een felicitatie waard. 

Beach Tiel, de naam waaronder de dames uitkweamen, is zondag 1 augustus 2010 in Scheveningen kampioen van Nederland geworden. Het team, dat voor het merendeel uit dames van Teisterbanders bestond, versloeg in de finale het damesteam van VVIJ. Roos van Gent, Thamar de Groot, Esther Hekert (Stedoco), Ingrid Helmink, Astrid Hooykaas, Susanne Monhemius, Melanie Pesch en  Daniëlle Vermeulen (Stedoco) wonnen ’s ochtends drie wedstrijden van twaalf minuten in de poulefase en kwalificeerden zich zo voor de finale, die tijdens de finalerondes in Scheveningen werden gespeeld. 

In de eerste poulewedstrijd, tegen titelkandidaat HTC, zette Daniëlle Vermeulen met een mooie vrije trap haar ploeg op voorsprong. HTC kwam terug, maar Melanie Pesch lette goed op toen een verdedigster van HTC mis tastte en tikte de 2-1 in. De tweede wedstrijd trad Beach Tiel aan tegen MAX. De dames wisten deze wedstrijd met 2-0 te winnen. Vermeulen wist wederom het doel tot twee keer toe te vinden. De laatste poulewedstrijd moest gewonnen worden om de finales te bereiken. De Soccer chicks werden opzij gezet. Vermeulen maakte het weer twee keer prachtig af en schoot Beach Tiel naar de finale. In de andere poule wist VVIJ zich te plaatsen voor de finale.

Foto: Dames pakken titel V.l.n.r.: Ingrid Helmink, Astrid Hooykaas en Roos van Gent zijn de situatie meester.

Nadat de f’jes tot en met de A-junioren hun finales hadden gespeeld, mochten ook de dames van Beach Tiel, met coaches Manal Chemlal, Monique van Rooijen en Ingeborg Sanderse, hun kunnen laten zien. VVIJ uit IJsselstein was de te kloppen ploeg. De dames betraden vol spanning het stadion en gingen voortvarend van start. Vermeulen wist haar ploeg op voorsprong te zetten, maar VVIJ kwam terug. 

Foto: Dames pakken titel Daniëlle Vermeulen in actie tijdens de finale.

Vermeulen wist de 2-1 te maken en met nog tien seconden op de klok leek de wedstrijd beslist. VVIJ gaf echter niet op en maakte in de slotsecondes nog de gelijkmaker, 2-2. Dit betekende dat Beach Tiel moest winnen via penalty’s. De eerste penalty kon meteen de beslissende zijn. Beach Tiel mocht de eerste penalty nemen. Vermeulen liet zien dat zij in vorm was en wist de bal op mooie wijze in de goal te schieten. Als Esther Hekert de volgende penalty zou stoppen, ging het kampioenschap naar Beach Tiel. De keeper van VVIJ ging achter de bal staan. In het toernooi had zij al eerder een penalty genomen en die ging door het midden. Esther had goed opgelet en bleef staan en wist zo de bal uit het doel te houden. Voor het eerst in vijf jaar tijd, ging de beker mee naar Tiel!

Foto: Dames pakken titel Esther Hekert stopt de strafschop.

Foto: Dames pakken titel De titel is binnen.

Foto: Dames pakken titel Dan maak je een ereronde..

Foto: Dames pakken titel .. en doe je eens gek. Het werd nog een lange weg naar huis..