Teisterbanders onderuit in eerste oefenpot
Dinsdag 10 augustus 2010 stond voor Teisterbanders de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma. Tegenstander was de kersverse vijfde klasser Uchta uit Ochten. De bezoekers wonnen met 1-4.

De wedstrijd zou in Ochten gespeeld worden, maar de plaatselijke Bugs Bunny en zijn vrienden hadden de speelvelden te zeer beschadigd. In Kerk-Avezaath werd op het tweede veld gespeeld, omdat het hoofdveld nog niet speelklaar is na de renovatie. Trainer Jan van Setten stuurde met Erik van der Weerd, Vincent Steur, Ad van Mourik, Tom van Tricht, Rik Nijenhuis, Harmen van Rinsum, Dennis Jansen, André Mijdam, Sven du Mée, Martijn van Duren en Luuk van Aanholt slechts vijf basisspelers van afgelopen seizoen het veld in.

Na een kwartier keer Uchta een vrije trap en lette Teisterbanders niet goed op. De onoplettendheid werd meteen afgestraft, 0-1. Teisterbanders had moeite om via het middenveld de voorhoede te bereiken en kwam dan ook niet verder dan twee afstandsschoten van Van Aanholt die de juiste richting misten.

Uchta schakelde na een onderschepping goed om en de spits scoorde de 0-2. Net voordat het eerste half uur was verstreken kreeg de thuisclub de eerste echte kans. Jansen sneed naar binnen, maar zag de doelman redding brengen. Uit de aansluitende hoekschop, schapte Nijenhuis de bal slechts en het speeltuig rolde voorlangs.

Na rust kwamen Rick van de Kop, Friso Romijn, Cees Arisse en Joost Blok in het veld voor Jansen, Nijenhuis, Mijdam en Van Mourik. De gasten kregen na tien minuten een strafschop die werd benut, 0-3. Blok kreeg een kans, maar schoot alleen voor de doelman naast. Na ruim een uur had de linksbuiten een goede actie in huis en zijn voorzet werd ingetikt, 0-4. Pas het laatste halve uur, kwam Teisterbanders beter in de wedstrijd en wist men elkaar beter te vinden. Met twintig minuten op de klok, speelde Van de Kop in, controleerde Steur de bal en schoot goed in, 1-4. Kansen van Van Duren, Van Aanholt en Blok leverden niets meer op.