Teisterbanders wint eerste bekerwedstrijd
Zaterdag 21 augustus 2010 speelde Teisterbanders de eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2010 - 2011. Tegenstander in Dordrecht van zaterdag vierde klasser SC Amstelwijck. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Teisterbanders won met 1-2.

De uitslag had 1-3 moeten zijn, maar deze treffer werd afgekeurd en dit voorval was kenmerkend voor het fluiten van de scheidsrechter. De man liep erbij alsof het hem helemaal niets interesseerde en de middencirkel was zijn domein. Fluiten deed hij op appelleren en vooral de vlagsignalen van de Dordse assistent werden stevast gehonoreerd. Bij de afgekeurde treffer was er in de verste verte geen sprake van buitenspel en toen de Teisterbanders spelers al lang en breed uitgevierd waren, werd de treffer alsnog afgekeurd. Hierop floot de arbiter meteen af. Gelukkig konden beide ploegen goed met elkaar overweg en was het een sportieve wedstrijd die in een aangename sfeer verliep op de mooie accommodatie van de thuisclub.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd. De thuisclub miste een zestal spelers en ook Teisterbanders was niet compleet. Bert-Jan van Veenendaal speelde hierdoor als laatste man. Trainer Jan van Setten startte met de volgende elf spelers: Erik van der Weerd, Bert-Jan van Veenendaal, Luuk van Aanholt, Vincent Steur, Sven du Mée, Martijn van der Burg, Dennis Jansen, Joost Blok, Harmen van Rinsum, Michel Hendrickx en Rik Nijenhuis.

Beide ploegen kregen in de openingsfase een enkele kans, maar scoorden niet.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Dennis Jansen in duel op het middenveld.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Erik van der Weerd zet zijn verdediging neer.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Dat was nodig, want uit de navolgende vrije trap moest hij redding brengen. De doelman zoui hierna nog twee keer tijdig ingrijpen.

Vlak voor rust zette Teisterbanders een aanval op en kwam de bal vanaf de flank via Dennis Jansen net buiten het strafschopgebied. Van der Burg controleerde de bal en mikte deze precies in de uiterste hoek, 0-1.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Martijn van der Burg heeft de score geopend.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders De doelpuntenmaker in het midden.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Ook Bert-Jan van Veenendaal is erg blij met deze treffer.

Na rust bleef de thuisclub gevaarlijk via hun snelle spitsen. De Teisterbanders verdediging bleef echter overeind. Twee schoten verdwenen naast het doel. Een keer werd een ingeschoten bal geblokt en viel achter Van der Weerd tegen de lat. 

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Van Veenendaal in de verdrukking, maar is de situatie meester.

Bart-Jan Zijlstra kwam in de ploeg voor Van der Burg. Na ruim een uur kwamen de bezoekers en snel uit en Zijlstra gaf een goede voorzet. Michel Hendrickx leek simpel te kunnen scoren, maar maakte het nog spannend en de bal verdween tergend langzaam in het doel, 0-2.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Gaat de bal er nou wel of niet in?

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Wel dus: 0-2.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Hendrickx, Rik Nijenhuis, Joost Blok en aangever Zijlstra vieren de treffer.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders De welkome drinkpauze.

Teisterbanders genoot te lang na van de tweede treffer, want de thuisclub deed snel wat terug. Op de rand van het strafschopgebied stond een speler helemaal vrij en kon ongehinderd inschieten, 1-2. Harmen van Rinsum kreeg een vrije trap en een speler hief zijn arm boven zijn hoofd en stopte hiermee de bal. Op het WK kostte Nederland een strafschop, maar deze scheidsrechter had een vuiltje in zijn oog en liet doorspelen. 

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Harmen van Rinsum ziet de bal met de arm gestopt, maar er volgde geen strafschop.

Tien minuten voor tijd leek de thuisclub de gelijkmaker te scoren, maar Van der Weerd redde prima op de doellijn. Aan de andere kant zag invaller Friso Romijn, Hendrickx was naar de kant gehaald, een schot gestopt worden door de doelman.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders De doelman stopt het schot van Friso Romijn.

Joost Blok kreeg ook een goede kans, maar de doelman redde. In blessuretijd scoorde Blok op aangeven van Romijn, maar deze treffer werd zoals al eerder genoemd afgekeurd.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Romijn en Blok vieren de treffer.

Foto: SC Amstelwijck - Teisterbanders Helaas was de viering te voorbarig, want de treffer werd afgekeurd.

Hierna volgde meteen het laatste fluitsignaal. Dinsdag komt Woudrichem op bezoek in Kerk-Avezaath voor de tweede bekerwedstrijd.