Teisterbanders wint ook tweede bekerwedstrijd
Dinsdag 24 augustus 2010 speelde Teisterbanders de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor de beker tegen zaterdag vierde klasser Woudrichem. Na een snelle 1-1 stand in de openingsfase, trok Teisterbanders vlak voor tijd de winst naar zich toe, 3-2.

De wedstrijd was de eerste op het in mei ingezaaide veld. Het Burense gemeenteraadslid Mark Hofman die zich had ingespannen voor de financiële bijdrage van de gemeente, verrichtte onder toeziend oog van voorzitter Goos van Alphen de aftrap.

Teisterbanders trainer Jan van Setten, stuurde de volgende basis het veld in: Erik van der Weerd, Martijn van Duren, Bert-Jan van Veenendaal, Vincent Steur, Sven du Mée, Floor van Gent, Martijn van der Burg, Bart-Jan Zijlstra, Harmen van Rinsum, Joost Blok en Michel Hendrickx. Beide ploegen hadden er zin in en kwamen al snel tot scoren. Beide treffers werden vanaf de stip gemaakt. Al na drie minuten sneed de linksbuiten van Woudrichem goed naar binnen en werd ten val gebracht door Martijn van der Burg: strafschop. Deze werd onberispelijk ingeschoten, 0-1. Zes minuten later was de thuisclub dichtbij de gelijkmaker. Harmen van Rinsum schoot in, maar de doelman tikte de bal uit de beneden hoek.

Teisterbanders had nu wat meer balbezit en na ruim tien minuten ging de bal ook op de stip in het Woudrichemse strafschopgebied. Bart-Jan Zijlstra reageerde op een diepte pass en werd even aan zijn schouder vastgepakt. De goed leidende scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Michel Hendrickx schoot raak, 1-1. Teisterbanders zakte nu wat in en had vooral moeite met de snelle omschakeling van de bezoekers.

In de laatste vijf minuten voor rust liet een Woudrichemse aanvaller de bal in kansrijke positie van zijn voet springen. Teisterbanders nam de aanval over en Hendrickx ging alleen op de doelman af. Hij werd echter weggedrongen van het doel en de kans was weg.

Na rust, met Cees Arisse voor Sven du Mée, werden de laatkomers verrast. Vanaf de aftrap zette Teisterbanders druk en de Woudrichemse doelman speelde de bal verkeerd in. Bart-Jan Zijlstra controleerde de bal en schoot deze van afstand in, 2-1. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen kregen kansen. Tien minuten na rust haalde een bezoeker goed uit en de bal kwam via de paal het veld weer in. Namens Teisterbanders was Hendrickx drie keer gevaarlijk, maar hij scoorde niet. Peter Rooswinkel en Dennis Jansen vervingen Joost Blok en Zijlstra. Met nog ongeveer een kwartier te spelen, troffen de bezoekers de lat. Meteen hierna voorkwam Van der Weerd met een prima redding een treffer. Twee minuten later moest hij toch de gelijkmaker toestaan. De bal werd door de Teisterbanders verdediging niet weggewerkt en op de rechter flank opgepikt. De aanvaller sneed naar binnen en via de kluts verdween de bal bij de eerste paal in het doel, 2-2.Twee minuten voor tijd zette de thuisclub een goede aanval op. Hendrickx demareerde op de rechter flank, legde tijdig breed en Dennis Jansen tikte in, 3-2.

Zaterdag 28 augustus 2010 speelt Teisterbanders de laatste bekerwedstrijd uit de poule fase wederom in Kerk-Avezaath. Om 17:00 wordt afgetrapt en is Noordeloos de tegenstander.