Teisterbanders overtuigend naar tweede ronde
Zaterdag 28 augustus 2010 heeft Teisterbanders zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van de bekercompetitie. Tegen zaterdag vierde klasser Noordeloos zou een gelijkspel volstaan, maar de ploeg van trainer Jan van Setten haalde flink uit en won met 8-0.

Van Setten koos deze keer voor de volgende basisspelers: Erik van der Weerd, Martijn van Duren, Luuk van Aanholt, Bert-Jan van Veenendaal, Tom van Tricht, Floor van Gent, Martijn van der Burg, Bart-Jan Zijlstra, Harmen van Rinsum, Joost Blok en Michel Hendrickx. Al in de tweede minuut ging de bal op de stip. Michel Hendrickx werd gevloerd en nadat de scheidsrechter, die geen moeilijke middag had en goed floot, zich ervan had overtuigd dat de overtreding in het strafschopgebied had plaatsgevonden wees hij naar de stip. Hendrickx schoot de bal via de binnenkant van de paal achter de doelman, 1-0.

De volgende kans was voor Joost Blok. De aanvaller werd ingespeeld, draaide weg en haalde uit. De bal draaide net voor de kruising weg. Teisterbanders was de betere ploeg, maar rond het strafschopgebied ontbrak het aan een goede eindpass. De 2-0 kwam na ruim een half uur uit de lucht vallen. Martijn van der Burg onderschepte een breedte pass en haalde meteen uit. De bal plofte onder de kruising tegen de touwen.

De volgende kans was voor Bart-Jan Zijlstra. Na een solo schoot hij de bal voorlangs.

Meteen hierna was Blok attent bij een hoekschop, maar zijn schot werd door de doelman gestopt. Vijf minuten voor rust schoot Hendrickx goed in, maar de bal kwam via de onderkant van de lat het veld weer in. De lat werd in de slotminuut nog twee keer geraakt. Blok en Bert-Jan van Veenendaal troffen de dwarsligger.

Na rust stond doelman Erik van der Weerd aan de basis van de eerste kans. Zijn trap bereikte Zijlstra die zijn tegenstander uitkapte, maar te gehaast schoot en de bal ging over. Luuk van Aanholt en Hendrickx zetten een 1-2 op, maar Van Aanholt kopte naast. Bij de volgende aanval was het wel raak. Zijlstra onderschepte bijna bij de eigen cornervlag de bal en zette Van Veenendaal aan het werk, die schoof af naar Floor van Gent die de bal stak op Hendrickx. De aanvaller schoot in, maar via de doelman rolde de bal voor het doel, waar Van Rinsum attent was, 3-0.

Van Gent en Blok verlieten het veld en Dennis Jansen en Rik Nijenhuis kwamen in de ploeg.

Vijf minuten later liet Van Veenendaal een splijtende cross pass vertrekken en zette Hendrickx alleen voor de doelman. De Noordeloos sluitpost had zijn beste redding van de middag in huis en tikte de bal naast.

Nadat Teisterbanders enkele kansen onbenut had gelaten, kwam toch de 4-0 op het bord. Na een goede aanval haalde Hendrickx de achterlijn, legde terug op Zijlstra die Jansen er nog beter voor zag staan.

Nu ging het snel, want in het laatste kwartier scoorde Teisterbanders nog vier keer. Van Veenendaal verliet het veld voor Cees Arisse. Na een hoekschop bracht Martijn van Duren de bal bij de tweede paal in waar deze werd doorgekopt. Nijenhuis was attent en legde goed terug op Zijlstra die binnenschoot, 5-0.

Tien minuten voor tijd kwam de bal bij een hoekschop bij buffelaar Van der Burg die voorzette en Van Aanholt had nu wel succes en kopte raak, 6-0.

Vlak voor tijd onderschepte Zijsltra de bal en had een prima pass op Hendrickx in huis. De aanvaller bleef goed kijken en mikte de bal langs de doelman, 7-0.

In de laatste minuut kwam de bal via Van Rinsum bij Hendrickx die goed keek en Zijlstra kon de bal in het doel lopen, 8-0.

Een prima uitslag voor Teisterbanders tegen Noordeloos dat geen enkele kans wist af te dwingen in deze zeer sportieve wedstrijd. Het bereiken van de tweede ronde van de bekercompetitie is een mooi eerste succes voor de spelersgroep en begeleiding. Zondag begint de competitie, zal de tegenstand zwaarder zijn en dan gaat het echt om de punten.