Bart Karsijns, Sander Voerman en Sjors van Baal (vlnr). - Foto: RaphaŽl Drent
Foto: Raphaël Drent
Bart Karsijns, Sander Voerman en Sjors van Baal (vlnr).

Kas Teisterbanders weer flink gespekt

KERK AVEZAATH - Voetbalvereniging Teisterbanders en het Lentefeest in Kerk-Avezaath zijn al 29 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Drie jonge voetballers van de club, Sander Voerman, Bart Karsijns en Sjors van Baal, namen dit jaar de organisatie van het feest op zich. Sander Voerman meldde zich vorig jaar bij de commissie. "Ik ga volgend jaar commerciële economie studeren en wil in de toekomst verder in het organiseren van evenementen. Dit leek me dus een leuke opstap. Het was de bedoeling dat ik eerst mee zou lopen met de oude commissie, maar dat liep dus even anders."

De oude commissie stopte in zijn geheel en Voerman, Karsijns en Van Baal, die door het bestuur voor de commissie werden gevraagd, namen de fakkel over. "In het begin was het natuurlijk even wennen, maar gelukkig hebben we een ervaren achterban van vrijwilligers en worden we ondersteund door het bestuur", vertelt Voerman. 

Het Lentefeest was ook dit jaar weer een succes. "Zowel de vrijdag- als de zaterdag was helemaal uitverkocht", vervolgt Voerman. 

"We hebben wel wat veranderd dit jaar. Zo hadden we op de zaterdag vier in plaats van twee acts en hebben we de rommelmarkt een jaartje overgeslagen omdat daar heel veel tijd in ging zitten. Later hoorden we pas dat het met die rommelmarkt in 1976 allemaal is begonnen. Die traditie willen we dan ook wel weer voortzetten, volgend jaar is er weer een rommelmarkt."

Na drie dagen feest kijkt de 18-jarige Voerman terug op een geslaagd evenement. "De kas van de club is weer flink gespekt en de bezoekers hebben een paar dagen plezier gehad. Dat vind ik prachtig. Daar doen we het voor.