Teisterbanders dames halen uit in beker
Woensdag 1 september 2010 speelden de Teisterbanders dames hun tweede bekerwedstrijd in de poulefase. Tegenstander in Kerk-Avezaath waren de dames van  Wadenoijen DA1. Het was een eenzijdige wedstrijd waarin voor rust het verschil werd gemaakt en de teller na negentig minuten stilstond op 8-0.

Al in de eerste minuut kreeg de thuisclub een goede kans. Melanie Pesch was attent en onderschepte een terugspeelbal. Ze schoot de bal echter voorlangs. Twee minuten later was het wel raak. Susanne Monhemius nam een hoekschop en Mervenaz Tatli verlengde de bal met haar hak en de bal verdween in de verre hoek, 1-0.

Er ontspon zich een eenzijdige wedstrijd waarin Teisterbanders vooral voor rust veel kansen afdwong. Gürcüoglu schoot voorlangs en na een cross pass van Marijke van der Weerd, zag Manal Chemlal haar schot door de keepster gepakt worden.

Van der Weerd zorgde twee keer voor gevaar. Bij de eerste poging ging de bal voorlangs en uit een vrije trap kon de keepster met moeite redding brengen.

Net voordat het eerste half uur verstreken was, viel de 2-0. Monhemius legde breed op Chemlal en uit haar voorzet trof Pesch de lat. Tatli stond op de goed plaats en scoorde alsnog. Tien minuten voor rust kwam Teisterbanders er snel uit en werd de bal tijdig diep gesteeld op Pesch. De spits ging goed door en maakte het alleen voor de keepster af, 3-0. Enkele minuten later onderschepte Thamar de Groot de bal en via Pesch kwam het speeltuig bij Gürcüoglu. De keepster stopte haar schot, maar Tatli ging hierna een duel aan met de keepster, vond als eerste de bal terug en tikte deze in het doel, 4-0. Na een hoekschop van Van der Weerd kopte De Groot maar net over.

Op slag van rust had Van der Weerd op de vleugel een goede actie in huis en behield het overzicht. Gürcüoglu was het aanspeelpunt en zij legde terug op Monhemius die de keepster met een harde schuiver kansloos liet, 5-0.

Na de theebleef het éénrichtingsverkeer, maar de eindpass was vaak net niet goed of er werd een verkeerde keuze gemaakt. De Groot kreeg echter meteen een goede kans. Ze denderde het strafschopgebied in en schoot goed in. De keepster redde en De Groot probeerde het vallend nogmaals. De inzet miste nu de kracht om echt gevaarlijk te zijn. Ook de volgende kans was voor De Groot. Na een voorzet van Van der Weerd trof De Groot de keepster met een harde kopbal. Voordat er een uur was gespeeld, kreeg Van der Weerd het op de rechter flank op haar heupen, legde goed terug, maar Gürcüoglu zag haar schot geblokt. Roos van Gent was goed meegelopen en schoot de bal alsnog in, 6-0. Monhemius en Chemlal verlieten het veld voor Saskia Helderton en Annet de Boer. Beiden voegden zich prima in op de linker flank. Helderton gaf enkele goede voorzetten en De Boer onderschepte diverse passes en had hierna steeds een goede voorzetting of stootte zelf goed door. Nadat kansen van De Groot (kopbal over) en Pesch (zijnet) geen doel hadden getroffen, passte Van Gent in op Gürcüoglu, maar de keepster redde. Gürcüoglu kreeg de bal terug en speelde Pesch aan. De spits ging om de keepster en schoot de bal langs een verdedigster op de doellijn, 7-0. Zeven minuten voor tijd kreeg keepster Astrid Hooykaas het eerste echte werk, maar ze redde prima. Vlak voor tijd kwam de bal na een hoekschop van Gürcüoglu via De Groot bij Van Gent die van afstand uithaalde en via de vingertoppen van de keepster en de onderkant van de lat verdween de bal in het doel, 8-0. In de slotminuut combineerden Pesch en Tatli prima, maar de keepster kon de lob van Tatli nog net onschadelijk maken.

Zondag speelt Teiststerbanders DA1 de laatste poule wedstrijd bij OJC Rosmalen DA1.