Teisterbanders dames met volle buit naar tweede ronde
Zondag 5 september 2010 hebben de Teisterbanders dames zich zonder puntverlies geplaatst voor de tweede ronde van de bekercompetitie. De laatste poule wedstrijd werd onder prima omstandigheden afgewerkt op het kunstgras van O.J.C. Rosmalen. Teisterbanders won de wedstrijd met 1-6.

De eerste keer dat Teisterbanders opdook in het strafschopgebied van de thuisclub, was het meteen raak met hulp van een verdedigster. Marijke van der Weerd krulde een hoekschop goed in en via een verdedigster bij de eerste paal verdween de bal in het doel, 0-1.

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 De bal wordt bij de eerste paal geraakt door een verdedigster...

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 ... en valt in het doel, 0-1.

De volgende kans was voor Mervenaz Tatli, maar ze stuitte op de keepster.

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 Mervenaz Tatli stuit op de keepster.

De thuisclub legde zeker de eerste twintig minuten goed spel op de mat en vond elkaar combinerend beter dan de Teisterbanders dames. Voeg daarbij het feit dat de O.J.C. dames feller waren in de duels en regelmatig voor hun tegenstander kropen en dat zorgde ervoor dat Teisterbanders niet in haar spel kwam. De grootste kansen waren wel voor de bezoekers die uit hadden moeten lopen naar 0-3. Melanie Pesch kon twee keer alleen op de keepster afgaan, maar wist niet te scoren.

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 De keepster stopt een inzet van Melanie Pesch.

Na twintig minuten kreeg de Teisterbanders verdediging de bal bij een hoekschop niet goed weg en kon een O.J.C. speelster dorogaan en scoren, 1-1. Pesch had haar ploeg weer op voorsprong kunnen zetten, maar die redde wederom. Na een half uur was er meer succes. Roos van Gent passte op Banu Gürcüoglu die alleen voor de keepster de bal breed lag op Pesch die scoorde, 1-2. Teisterbanders kwam hierna wat beter in de wedstrijd.

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch tikt op aangeven van Banu Gürcüoglu de 1-2 in.

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 Aangeefster Gürcüoglu en afmaakster Pesch na de 1-2.

Tien minuten later was het weer raak. Van der Weerd legde de bal achter de Rosmalense verdediging en nu was Pesch de aangeefster en rondde Gürcüoglu af, 1-3.

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 Gürcüoglu schiet op aangeven van Pesch de 1-3 in.

Net voor rust liep Teisterbanders verder uit. Van der Weerd speelde op het juiste moment Pesch in de diepte aan en de spits schoot de bal prima in de lange hoek, 1-4.

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch schiet de 1-4 in.

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 Van der Weerd en Pesch blij met de 1-4.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Teisterbanders een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Pesch schoot de bal hard langs de muur tegen de touwen, 1-5.

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 Pesch balt haar vuist nadat ze uit een vrije trap heeft gescoord.

Na rust hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht en kreeg de ploeg uit Kerk-Avezaath de eerste kans. Pesch vond echter wederom de keepster op haar weg. Twee minuten later herhaalde zich dit. Na ruim een uur legde Van der Weerd de bal prima achter de laatste linie en had Pesch vrij baan. Ze schoot de bal met een fraaie boog via de binnenkant van de paal in, 1-6.

Foto: O.J.C. Rosmalen DA1 - Teisterbanders DA1 De keepster kan vissen na de 1-6 van Pesch.

Manal Chemlal had hierna een goede actie en legde de bal breed op Van Gent. De middenveldster haalde goed uit, maar de bal trof de paal. Een kwartier voor tijd gaf Pesch goed mee op Gürcüoglu, maar zij schoot te gehaast over. De thuisclub probeerde het diverse malen met schoten uit de tweede lijn, maar deze misten de juiste richting. De laatste kans was voor Chemlal, maar de keepster tikte de bal uit de beneden hoek.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar plaatsten de Teisterbanders dames zich voor de tweede ronde van bekercompetitie. Een mooi succesje.

Terug naar Teisterbanders.