Teisterbanders laat winst glippen
Zondag 5 september 2010 begon voor Teisterbanders de competitie met een thuiswedstrijd tegen Beesd. Na een goede serie bekerwedstrijden, ging het nu echt om de punten. In een prima eerste helft kwam Teisterbanders verdiend op voorsprong. Na rust kon Teisterbanders het goede spel niet voortzetten en kon Beesd ook niet overtuigen. Vijf minuten voor tijd viel toch de gelijkmaker, 1-1.

Met deze uitslag mogen de bezoekers nog het meest tevreden zijn. Teisterbanders was zeker de eerste helft voetballend veel beter dan de gasten. De bezoekers waren slechts dan gevaarlijk als een diep gespeelde bal goed viel en de Teisterbanders verdediging even geen controle meer had. Na de thee was het spel van de ploeg van trainer Jan van Setten te onrustig.

Teisterbanders begon goed en liet de bal van achteruit goed rondgaan. Joost Blok dook als eerste met gevaar op in het strafschopgebied van Beesd, maar kwam net te kort om in te kunnen schieten. Enkele minuten later kwam Cees Arisse goed van achteruit op en haalde hard uit na een cross pass. De doelman redde met zijn vuisten.

Blok probeerde het na een kwartier van afstand en de bal ging maar net naast. De doeltrap die volgde werd door Zijlstra onderschept, maar Blok stuitte op de doelman. Na twintig minuten viel een van de verre halen van Beesd goed voor hun spits, maar doelman Erik van der Weerd redde eenvoudig.

Zijlstra was na een hoekschop dichtbij een treffer, maar na zijn kopbal ging de bal via de lat over het doel. Tien minuten voor rust, opende Teisterbanders de score. De bal viel uit een kluwe van spelers en Harmen van Rinsum schoot de bal zonder aarzelen in. Via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel, 1-0. Een verdiende voorsprong.

Beesd kreeg hierna snel hun beste kans van de eerste helft, maar Van der Weerd wist de bal in twee instanties te stoppen.

Na de thee was het spel van de ploeg van trainer Jan van Setten te onrustig. De bal ging te weinig rond en te snel werd er diepte gezocht. Dat leverde veel balverlies op, waardoor Beesd wat meer balbezit kreeg en de lange bal op de spits weer kon hanteren. Al snel zorgde zo'n verre trap voor gevaar en via de vingertoppen van Van der Weerd ging de bal naast. De eerste mogelijkheid voor Teisterbanders was een schot van Martijn van der Burg, maar de bal ging over.

Michel Hendrickx werd na tien minuten goed ingespeeld, draaide weg en schoot voorlangs. Het spel golfde vervolgens over en weer en pas de laatste tien minuten was het weer gevaarlijk voor een van beide doelen. Beesd schoot een keer net naast. Blok werd vervangen door Dennis Jansen en even later werd Van der Burg vervangen door Rik Nijenhuis. Vijf minuten voor tijd werd de bal door Beesd uit een vrije trap op de eigen helft hoog in het strafschopgebied geschoten. De Teisterbanders verdediging stond even niet goed en de bal stuiterde verder. Een Beesd speler kwam buitenom en schoot de bal diagonaal in. Via de vingertoppen van Van der Weerd verdween de bal bij de tweede paal in het doel, 1-1. In de slotfase kreeg geen van beide ploegen nog een kans om de wedstrijd te beslissen.