Teisterbanders dames debuteren uitstekend
Zondag 19 september 2010 speelden de Teisterbanders dames een historische wedstrijd. Na de indeling in de derde klasse afgelopen week, was Emplina DA1 in Empel de eerste tegenstander. Er ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarin de bezoekers met het vorderen van de wedstrijd aantoonden het niveau aan te kunnen. Na een eerste helft zonder doelpunten, opende Teisterbanders de score en liep daarna in de slotfase uit naar een 0-3 overwinning. Een prestatie van formaat.

Emplina kreeg al snel een eerste mogelijkheid, maar de bal rolde voorlangs het doel van Astrid Hooykaas. De thuisclub had het iets betere van het spel en Teisterbanders had moeite om de spitsen te bereiken. Na ruim twintig minuten was Emplina voor het eerst echt gevaarlijk en was het bijna meteen raak. Na een voorzet werd de bal ingeschoten, maar via de lat sprong de bal het veld weer in.

Vijf minuten later kreeg de ploeg uit Kerk-Avezaath een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Marijke van der Weerd nam plaats achter de bal.

De bal werd buiten bereik van de keepster ingeschoten, maar ook nu bracht de lat redding.

Teisterbanders kwam wat beter in de wedstrijd, maar de volgende kans was voor de thuisclub. De bal werd voorlangs geschoten. Tien minuten voor rust zette Van der Weerd op links na een prima opgebouwde aanval goed door en haalde verrassend uit, maar de keepster redde prima.

Melanie Pesch mocht voor rust aanleggen uit een vrije trap, maar de keepster kon de bal pakken. Op slag van rust kwam Teisterbanders er nog een keer snel uit, maar daar werd te weinig mee gedaan.

Met na rust Jonne Vermeulen en Ilse Hoppenbrouwers in de ploeg voor Annet de Boer en Tatli, kreeg het spel van Teisterbanders op de linker flank wat meer diepgang. Teisterbanders startte prima. Vermeulen haalde uit, maar de keepster redde.

Hoppenbrouwers werd enkele minuten later  op links goed weggestuurd en zette voor. De bal werd echter door iedereen gemist.

Na tien minuten probeerde Emplina het van afstand, maar Hooykaas was op haar post. Pesch kreeg aan de andere kant een schietkans, maar haar schot werd geblokt. Er volgde een hoekschop. Van der Weerd draaide de bal in. In de drukte behield Hoppenbrouwers het overzicht en van dichtbij trof ze de lat.

Thamar de Groot verving Menal Chemlal. Enkele minuten later had Van der Weerd goed oog voor Pesch, maar de keepster kwam goed uit haar doel en ruimde op. Na iets meer dan een uur spelen legde Teisterbanders een goede aanval op de mat. Vermeulen en Pesch combineerden goed en legden tijdig terug op Gürcüoglu. Zij bedacht zich geen moment en haalde van een meter of dertig uit. De bal viel over de keepster onder de lat tegen de touwen, 0-1.

Gürcüoglu blij met de 0-1. Pesch is er niet minder blij mee.

Vermeulen bespringt de doelpuntenmaakster.

De voorsprong veranderde het spel van Teisterbanders niet en daar waar mogelijk werd de aanval gezocht. Na een afgedwongen hoekschop, kreeg Van der Weerd de bal terug en haalde uit. Bij de eerste paal werd de bal door een verdedigster van de lijn getrapt.

De thuisclub ging wat meer risico's nemen, maar wist geen 100% kansen af te dwingen. Een bal van de zijkant zorgde wel voor gevaar, maar werd door iedereen gemist. Twee minuten voor tijd trapte een Emplina verdedigster over de bal en was Pesch attent. De spits ging goed door, bleef goed kijken en mikte de bal in de korte hoek, 0-2.

De wedstrijd leek beslist, maar waakzaamheid was geboden. Vanaf de aftrap onderschepte Teisterbanders de bal. Vermeulen speelde Gürcüoglu aan die de bal over de keepster inschoot, 0-3.

Een uitstekende start van de Teisterbanders dames in de derde klasse. Echter: één zwaluw maakt nog geen zomer. Enkele speelsters haalden meteen een hoog niveau terwijl anderen even wat tijd nodig hadden om zich aan te passen. De tijden dat ondanks minder spel de wedstrijden toch wel werden gewonnen, zijn voorbij. Iedere week moet iedereen vol aan de bak om de punten te pakken. Het spel is niet alleen sneller, maar tegenstanders gaan de duels niet uit de weg en dan moet je er staan.
Een groot compliment is op zijn plaats voor de scheidsrechter. Na een overwinning is er meestal weinig kritiek op de scheidsrechter, maar afgezien daarvan maakte de man zijn onpartijdigheid meer dan waar en floot een uitstekende wedstrijd.