Teisterbanders dames nipt onderuit
Zondag 26 september 2010 speelden de Teisterbanders dames hun eerste thuiswedstrijd in de derde klasse. Tegenstander waren de dames van studentenvereniging Pusphaira uit Eindhoven. Het werd een wedstrijd waarin Teisterbanders voor en na rust compleet andere gezichten liet zien. De eerste helft waren de bezoekers beter en dwong de thuisclub bijna niets af. Na rust kreeg  Teisterbanders de meeste en beste kansen, maar trok met 1-2 aan het kortste einde.

De eerste kans was voor Teisterbanders. Banu Gürcüoglu passte naar Mervenaz Tatli, maar haar schot ging over.

Foto: Teisterbanders DA1 - Pusphaira DA1 Saskia Helderton ziet de keepster tijdig ingrijpen.

De bezoekers bouwden langzaam maar zeker een overwicht op, omdat ze de duels wonnen en steeds een stapje eerder bij de bal waren. Na ruim tien minuten kregen ze een goede kans, maar  keepster Astrid Hooykaas greep goed in. Na ruim een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Pusphaira kreeg een vrije trap op het middenveld. De bal werd tussen Hooykaas en de verdediging gelegd en de aanvoerder kopte de bal onberispelijk in, 0-1. Deze speelster maakte aanvallend duidelijk het verschil. Aan de andere kant probeerde Melanie Pesch het twee keer zonder succes. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Pusphaira DA1 Melanie Pesch neemt het doel van Pusphaira onder vuur.

Net voordat het eerste half uur was verstreken, scoorde de bezoekers opnieuw. De aanvoerder pikte op het middenveld de bal op, slalomde tussen drie, vier verdedigsters in en schoot de bal in de korte hoek, 0-2. Hooykaas kwam even later goed uit haar doel en greep in voordat de Einhovenaren gevaarlijk konden worden.

Foto: Teisterbanders DA1 - Pusphaira DA1 Astrid Hooykaas attent na een vrije trap van de bezoekers.

Op de 0-2 ruststand viel niets af te dingen.

Na de thee tapte Teisterbanders uit een ander vaatje en viel vanaf de aftrap de 1-2. De bal kwam via Helderton bij Pesch die wegdraaide en vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de bovenhoek schoot. Nu was het Teisterbanders dat knokte voor iedere meter en met passie speelde. De bezoekers bleven echter op snelle uitvallen loeren, maar de Teisterbanders verdediging bleef overeind. Na een uur leek de gelijkmaker te vallen. Roos van Gent haalde in het strafschopgebied uit. De bal ging over de keepster heen en kwam via de onderkant van de lat het veld weer in. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Pusphaira DA1 De bal zal via de onderkant van de lat het veld weer inkomen na een schot van Roos van Gent.

De na rust ingevallen Ilse Hoppenbrouwers was attent, liep goed in, maar kopte van dichtbij over. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Pusphaira DA1 Ilse Hoppenbrouwers denkt nog eens na "hoe kon deze bal nou over gaan?"

Helderton probeerde het een minuut later met een schot van afstand, maar dat miste de juiste richting. Na een vrije trap van Gürcüoglu viel de bal in de doelmond, maar werd deze met kunst en vliegwerk weggewerkt. 

Foto: Teisterbanders DA1 - Pusphaira DA1 De Pusphaira verdediging ruimt met moeite op.

De gasten bleven gevaarlijk via de aanvoerder. Een schot van haar in de korte hoek kon door Hooykaas net naast worden gewerkt. De bezoeksters wisten hierna te scoren, maar deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. 

Teisterbanders zette in het laatste kwartier nog een keer aan. Met MA1 junioren Britt De Groot en Sharona Schimmel probeerde trainer Marco van Overbeek het verdiende punt uit het vuur te slepen. De twee jeugdspelers vielen goed in. Een kwartier voor tijd vond Helderton opnieuw Pesch. De spits haalde uit, maar de keepster wist de bal met moeite te keren. Even later ging een schot van Pesch net naast.

Foto: Teisterbanders DA1 - Pusphaira DA1 Pesch in duel met enkele verdedigsters.

Schimmel ging tien minuten voor tijd knap door tussen twee verdedigers, haalde uit maar de keepster kon redden. Pesch kwam nog een keer in kansrijke positie, maar het schot werd geblokt. Ingrid Helmink kreeg de laatste kans. Ze werd net buiten het strafschopgebied vrij gespeeld, maar haar schot miste kracht en de keepster greep eenvoudig in. Al met al een wedstrijd waarin Teisterbanders pas de tweede helft het ware gezicht liet zien.

Terug naar Teisterbanders.