Teisterbanders geeft wedstrijd in twee minuten weg
Zondag 3 oktober 2010 ontving Teisterbanders koploper G.V.V. uit Geldermalsen. De eerste helft was Teisterbanders de iets beter voetballende ploeg. Na rust kwamen de gasten beter uit de kleedkamer en scoorden binnen het uur twee keer binnen twee minuten. Teisterbanders probeerde het nog met een slotoffensief, maar dwong te weinig af om aanspraak te kunnen maken op een punt.

De eerste tien minuten ging de strijd gelijk op, maar was Teisterbanders voetballend net was beter dan de bezoekers. De thuisclub kwam aanvallend te kort, omdat de eindpass nooit goed was.

Na ruim een kwartier kreeg Teisterbanders recht voor het doel een vrije trap. Harmen van Rinsum schoot in, maar via een arm werd de bal afgeremd.

De scheidsrechter kende opnieuw een vrije trap toe en dit keer smoorde de bal twee keer in de muur.

Tien minuten later had Michel Hendrickx een goede actie in huis op de linker flink. Zijn voorzet kon echter net niet door Joost Blok worden ingetikt.

Net voordat het eerste half uur was verstreken, waren de gasten voor de eerste keer gevaarlijk. Na een crosspass dook een aanvaller vlak voor het doel op, maar hij schoot over. Vijf minuten later stond Blok na een vrije trap geheel vrij in het strafschopgebied. Hij koos ervoor om niet meteen te schieten maar de bal te controleren en dat gaf de verdedigers de tijd om in te grijpen. Vijf minuten voor rust draaide Van Rinsum de bal uit een vrije trap scherp voor het doel en ging de bal net voor Hendrickx langs.

Na rust kwam G.V.V. beter uit de kleedkamer dan Teisterbanders. Een schot voorlangs was al een goede waarschuwing. Daarna ging het voor Teisterbanders helemaal mis. Bij het opbouwen van achteruit werd Floor van Gent in de problemen gebracht en de bal werd van zijn schoen getikt. De bezoekers schakelden snel en de spits schoof de bal langs Erik van der Weerd, 0-1. Binnen twee minuten kreeg G.V.V. op de middenlijn een vrije trap. De bal werd naar de andere kant gespeeld en uit de voorzet kon een middenvelder bij de tweede paak geheel vrijstaand inkoppen, 0-2. Teisterbanders had een tiental minuten nodig om zich te herpakken en nam het initiatief over. Kevin Buijsrogge kwam in de ploeg voor Rik Nijenhuis. Cees Arisse kreeg na een vrije trap een kopkans, maar de doelman pakte de bal eenvoudig uit de lucht.

Met nog een kwartier op de klok, ontstond er een scrimmage in het strafschopgebied van de bezoekers. De bal werd teruggelegd en Van Rinsum schoot in. Een op de lijn staande verdediger kopte de bal van de doellijn.

Luuk van Aanholt kwam in de ploeg voor Dennis Janssen. Kenmerkend voor de aanvallende machteloosheid van Teisterbanders waren twee hoekschoppen die rechtstreeks over de achterlijn werden geschoten. G.V.V. counterde tien minuten voor tijd gevaarlijk, maar via Martijn van Duren en Van der Weerd eindigde de bal in het zijnet. Na de aansluitende hoekschop kopte Van Rinsum de bal van de doellijn. In de slotminuut schoot Zijlstra nog een keer goed in, maar de doelman tikte de bal uit de beneden hoek.