Teisterbanders dames maken halve dozijn vol
Zondag 10 oktober 2010 speelden de Teisterbanders dames een thuiswedstrijd tegen D.E.S.K. DA2 uit Kaatsheuvel. Teisterbanders controleerde de wedstrijd en won na een 2-0 ruststand uiteindelijk met 6-0. De eerste thuisoverwinning in de derde klasse was meteen een duidelijke.

Teisterbanders begon goed aan de wedstrijd en nam het initiatief. Na zes minuten werd Melanie Pesch aan de linker kant van het veld ingespeeld en de spits kwam naar binnen. Op onnaolgbare wijze schoot ze de bal van een meter of vijfentwintig onder de verre kruising, 1-0. Een prachtige treffer.

Foto: Teisterbanders DA1 - D.E.S.K. DA2 Terwijl de scheidsrechter de treffer in zijn boekje noteert, vieren Roos van Gent, Melanie Pesch en Marijke van der Weerd hun feestje.

De thuisclub bleef de aanval zoeken en kreeg binnen tien minuten weer twee kansen. Bij de eerste werd een schot van Pesch geblokt en kreeg Mervenaz Tatli in tweede instantie een schietkans. De bal ging echter naast. Bij de volgende kans waren dezelfde speelsters betrokken, maar nu vond Tatli de keepster op haar weg. Hierna kregen de bezoekers hun eerste kansje, maar Astrid Hooykaas greep op tijd in. Van der Weerd en Van Gent probeerden het van afstand, maar de keepster liet zich niet verrassen. Ook Susanne Monhemius haalde uit, maar via een verdedigster ging de bal naast. Na ruim een half uur leek de 2-0 te vallen. Tatli passte in op Banu Gürcüoglu die zich niet bedacht en van grote afstand uithaalde. De bal werd echter gekeerd door de lat. Twee minuten later was het toch raak na een uitstekende aanval. Via de linker flank haalde Pesch de achterlijn en legde breed op Gürcüoglu. Die zag dat ze zelf geen schietkans kreeg en legde terug op de inkomende Tatli die het netjes afmaakte, 2-0.

Tatli heft haar vingertje: ze heeft gescoord.

Na rust kreeg Teisterbanders al snel een grote kans. Gürcüoglu bediende Pesch, maar die kon de bal net niet voldoende vaart meegeven en deze smoorde onder de keepster.

Zes minuten na rust kwam de 3-0 op het bord. Gürcüoglu nam een hoekschop en de bal viel op de rand van het strafschopgebied. Aanvoerder Ingrid Helmink, trapvast maar geen doelpuntenmachine, bedacht zich niet en haalde uit. Via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel.

Ingrid Helmink heeft tot haar eigen verbazing gescoord.

De ploeg van trainer Marco van Overbeek leek nu door te drukken, want twee minuten later zette Gürcüoglu Pesch alleen voor de keepster, maar Pesch produceerde een afzwaaier.

Na een uur was D.E.S.K. na een vrije trap gevaarlijk, maar via Hooykaas ging de bal hard voorlangs. Na de aansluitende hoekschop nam Gürcüoglu de bal over en stak het middenveld over. In Pesch vond ze een goed aanspeelpunt en Gürcüoglu werd moederziel alleen voor de keepster gezet. Gürcüoglu had kennelijk te veel tijd om na te denken, want ze schoot naast.

Er slopen af en toe wat slordigheden in het spel van Teisterbanders en de bezoekers kregen een kans. Ingeborg Sanderse was echter attent en ruimde tijdig op. Pesch kon aan de andere kant op de keepster afgaan, maar die redde. Na een inworp gaf Tatli de bal mee aan Van der Weerd die het strafschopgebied insneed. Ze werd met een overtreding gestuit en de bal ging op de stip. Monhemius schoot de bal onberispelijk in, 4-0.

Annet de Boer kwam in het veld voor Saskia Helderton. De dames uit Kaatsheuvel kregen een enorme kans, maar de bal verdween via de buitenkant van de paal naast het doel. Hooykaas greep hierna goed in na een schot van de bezoekers. Pesch was dichtbij een treffer, maar trof de lat.

Nadat Persch weer op de keepster was gestuit, scoorde ze toch nog een keer. Na een uittrap pikte Van Gent de bal op en zag Pesch. De spits nam de bal aan, kapte en haalde doeltreffend uit, 5-0.

Pesch verliet hierna het veld en Marije van Tuil kwam in de ploeg. Twee minuten voor tijd drong D.E.S.K. na een afgeslagen Teisterbanders aanval ver op. Van der Weerd controleerde de bal op het middenveld en legde deze achter de verdediging. Tatli was attent en maakte het halve dozijn vol, 6-0.