Teisterbanders dames nemen punten mee uit Eindhoven
Zondag 17 oktober 2010 stonden E.S.V. uit Eindhoven en Teisterbanders tegenover elkaar. De speelsters van Teisterbanders kenden de Eindhovense tegenstander goed uit de tijd dat zij nog bij Theole speelden. Zowel in de derde als in de tweede klasse stonden beide ploegen geregeld tegenover elkaar. Vaak kwam E.S.V. als winnaar uit de bus, maar in deze wedstrijd trok Teisterbanders aan het langste eind, 0-2.

De dames van Teisterbanders begonnen sterk aan de wedstrijd. Passjes van de thuisclub werden onderschept en meteen omgezet in een aanval, helaas zonder resultaat. Na een kwartier zakte Teisterbanders in en werd het vooral werkvoetbal. Vaak werd niet gekeken waar teamgenoten zich bevonden en ballen werden naar voren geschoten waar de spitsen Melanie Pesch en Mervenaz Tatli de aanval moesten zoeken.
Na een paar kleine kansjes en goede schoten van onder meer Pesch - die door de goede keeper van E.S.V. werden weggewerkt - werd een goedlopende aanval opgezet. Door goed meevoetballen van Ingeborg Sanderse en doorgaan van Ingrid Helmink, kwam de bal voor de voeten van Roos van Gent. Zij legde de bal op Talti, die Banu Gürcüoglu vrij zag staan. Met een mooie schuiver door de benen van de keeper kwam Teisterbanders op voorsprong: 0-1.

Teisterbanders domineerde het spel, ondanks het slechte voetbal dat werd gespeeld. Toch resulteerde dit in een kans voor de Eeindhovenaren. Het schot op de goal werd door keepster Astrid Hooykaas prima uit de hoek gedoken.

Na de rust verbeterde het spel niet. Manal Chemlal kwam in de ploeg voor de moe gestreden Saskia Helderton. E.S.V. had een paar kleine kansen, maar die werden prima opgevangen door de verdediging gevormd door Susanne Monhemius, Thamar de Groot en Sanderse. 
Het harde werken van Teisterbanders werd uiteindelijk beloond met een tweede treffer. Marijke van der Weerd gaf een steekballetje op Pesch, die op de keeper af kon lopen en het prachtig afmaakte: 0-2.

Annet de Boer kwam in het veld voor Tatli. Zij viel goed in, maar kon ook Teisterbanders niet meer aan een grotere overwinning helpen. De dames vertrokken, ondanks het weinig inspirerende voetbal, wel met drie punten uit Eindhoven. 

Terug naar Teisterbanders.