Teisterbanders dames ongelukkig onderuit
Zondag 24 oktober 2010  speelden de Teisterbanders dames in Vlijmen tegen Haarsteeg DA1. De wedstrijd ging aardig gelijk op, maar Teisterbanders liet te veel kansen onbenut en verloor met 3-1.

De eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op. Haarsteeg kreeg de eerste kans, Astrid Hooykaas redde. Roos van Gent stuurde Melanie Pesch weg, maar haar inzet stuitte op de keepster. Saskia Helderton kreeg bij een corner een goede mogelijkheid, maar schoot in de korte hoek naast. In de 11e minuut kwam Haarsteeg op 1-0. Een voorzet kwam hoog op de zestien meter en Hooykaas coachte Ingeborg Sanderse van de bal af te blijven. Dat deed zij dan ook, maar een tegenstander kreeg er een voet tussen en de bal ging over Hooykaas heen en belandde op de lat. De rebound was ook voor Haarsteeg, 1-0. Een vrije trap van Banu Gürcüoglu werd maar net gered. In de 17e minuut gaf Teisterbanders in een geheel vrije situatie een goal weg. Helderton passte terug op de uitlopende Hooykaas en de bal verdween tergend langzaam in het eigen doel, 2-0. Dan wordt het lastig voetballen. Passes kwamen niet aan, duels gingen verloren en kansen werden gemist. Pesch kon doorgaan alleen op de keepster, maar scoorde niet. Sanderse schoot van tien meter over. Haarsteeg raakte bij een vrije trap de lat.

In de tweede helft vervingen Ilse Hoppenbrouwers en de geblesseerde Marijke van der Weerd Annet de Boer en Mervenaz Tatli. Direct vanaf de aftrap stuurde aanvoerster Ingrid Helmink Pesch weg en nu wist de spits wel het net te vinden, 2-1. Teisterbanders begon aan te zetten en de thuisclub leek te zwichten. Pesch vond in een actie Gürcüoglu, maar het schot ging voorlangs. Weer vertrok Pesch van eigen helft alleen op de keepster, maar weer redde de uitstekende doelvrouw. In een vlotte counter maakte Haarsteeg een keurige goal, 3-1. Vervolgens begon te thuisclub constant tijd te rekken en bleven telkens liggen voor een blessurebehandeling van een paar minuten. De scheidsrechter van de thuisclub beloofde de tijd erbij te tellen, maar deed dit uiteindelijk niet of nauwelijks. De man was met zijn eigen one-man-show bezig met zijn geschreeuw (“kiezen op elkaarrrrr”). Jammer dat wedstrijden zo beïnvloed worden in de derde klasse. Teisterbanders laat hier de punten liggen, iets wat niet nodig was geweest.