Teisterbanders dames geven winst uit handen
Zondag 31 oktober 2010 ontvingen de Teisterbanders dames de DA1 van V.C.B. uit Biezenmortel. Teisterbanders kreeg de meeste en beste kansen, maar slaagde er niet in om de voor rust opgebouwde 2-0 voorsprong vast te houden of uit te bouwen. De bezoekers bleven erin geloven en scoorden twee keer tegen, 2-2.

Teisterbanders beging met twee MA1-junioren in de basis en zij speelden een goede wedstrijd. Vanaf de aftrap hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht, maar de eerste kans was voor de thuisclub. Jonne Vermeulen pikte een doorgeschoten bal op, maar de keepster stopte haar schot.

Marijke van der Weerd probeerde het hierna van afstand, maar ook nu pakte de keepster de bal. Na een kwartier legde Teisterbanders een aanval over veel schijven op de mat. Vermeulen speelde in op Banu Gürcüoglu die terug legde op Mervenaz Tatli en zij mikte de bal in de verre hoek, 1-0.

Na twintig minuten kreeg Teisterbanders een grote kans. Vermeulen pikte de bal goed op en passte op Gürcüoglu. Zij schoot echter net naast.

Tien minuten voor rust werd de V.C.B. verdediging onder druk gezet en de keepster schoot de bal tegen Vermeulen aan. Zij bleef rustig en schoof de bal in het lege doel, 2-0.

In de rust bleeg keepster Astrid Hooykaas geblesseerd in de kleedkamer achter en Annet de Boer verving haar.

Teisterbanders kon niet meer het spel als voor rust op de mat leggen, maar kreeg wel de beste kansen. Bij een scrimmage voor het V.C.B. doel, kon Tatli de bal net niet de juiste richting en vaart meegeven om de scoren.

Na ruim een uur liet Van der Weerd een splijtende pass van haar voet vetrekken en Gürcüoglu stond oog-in-oog met de keepster. De bal ging echter maar net voorlangs.

Banu Gürcüoglu ziet haar inzet voorlangs rollen.

De bezoekers zetten een aanval op en de eerste de beste bal op doel ging er meteen in toen een speelster iedereen haar hielen liet zien en de bal in de hoek mikte, 2-1. Een vijftal minuten daarna redde De Boer goed toen een aanvalster van de bezoekers voor haar opdook. Gürcüoglu haalde aan de andere kant uitstekend uit, maar de bal verdween net naast de kruising. De bezoekers sprongen effectiever om met hun kansen, want ook bij de derde kans was het raak na een prima aanval, 2-2. Teisterbanders zette nog een keer alles op alles om toch de drie punten in eigen huis te houden. Van der Weerd gaf de bal uit een vrije trap de juiste hoogte, maar de bal was niet ver genoeg in de hoek geplaatst en de keepster kon de bal onder de lat vandaan tikken. Anne Harteman kwam in de ploeg voor de aangeslagen Tatli.

Saskia Helderton leek de winnende treffer te gaan maken, maar haar inzet miste kracht en verdween ook naast het doel. In de laatste minuut leek Teisterbanders toch de 3-2 te scoren. Vermeulen ging in het centrum goed door en mikte de bal in de beneden hoek. De paal stond echter een treffer in de weg.

Al met al onnodig puntverlies voor de Teisterbanders dames waar te veel speelsters na rust niet meer hun normale niveau haalden en er te veel niet geheel fit waren of ontbraken. Trainer Marco van Overbeek kon gelukkig een beroep doen op drie MA1 speelsters die broodnodig waren gezien de personele problemen.