Digitaal Wedstrijd Formulier in gebruik
Sinds het begin van dit seizoen is het digitale wedstrijdformulier door de K.N.V.B. in gebruik genomen. De K.N.V.B. speelt hiermee in op de lang gekoesterde  wens van de clubs om het handgeschreven wedstrijdformulier te vervangen door een digitaal formulier.

De K.N.V.B. heeft het D.W.F. al verplicht m.i.v. van het seizoen 2010-2011 ingevoerd in de Topklasse t/m Eerste Landelijke C junioren. In het weekend van 5 en 6 februari 2011 wordt het DWF ook ingevooerd in de 2e, 3e en 4e klasse zaterdag- en zondagvoetbal standaard voetbal heren.

Tijdens een K.N.V.B.instructiebijeenkomst zijn de processen voor een correcte invulling en verzending van het DWF  via een presentatie nader toegelicht. Het is ook duidelijk geworden dat vanaf de ingangsdatum het niet vrijblijvend meer is en er is ook geen proefperiode. 

De fasegewijze overgang vloeit voort uit een genomen besluit van het bestuur amateurvoetbal om het DWF binnen het gehele amateurvoetbal in te voeren. 
Van het succes van deze invoering zal het afhangen wanneer voor de andere senioren- en jeugdelftallen het DWF eveneens ingevoerd gaat worden.

Bij Teisterbanders zijn Marjanne Niessen en Hennie van Baal zich aan het verdiepen in en voorbereiden op de nieuwe situatie. Te gelegener tijd worden alle belanghebbenden binnen de vereniging benaderd voor een instructie omtrent het DWF.

Zie ook het instructiefilmpje op de KNVB site.

Terug naar Teisterbanders.