Dames houden punten thuis
Zondag 6 februari 2011 kwamen de Teisterbanders dames voor het eerst dit jaar in actie. Tegenstander was Haarsteeg DA1. Er ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarin de wind we degelijk een rol speelde. De thuisclub won met 3-2.

De eerste kans was voor Teisterbanders dat de wind in de rug had. Banu Gürcüoglu zag haar kopballetje echter naast het doel verdwijnen.

Aan de andere kant probeerden de gasten het van afstand, maar de bal ging ver over. Teisterbanders, dit keer als 'Black Beauty's', speelde te mat en de veldbezetting op het middenveld liet te wensen over. Haarsteeg combineerde af en toe goed en kwam er ook goed uit. Na ruim een kwartier werd de bal onderschept en de bezoekers schakelden snel om. Er werd goed gecombineerd en keepster Astrid Hooykaas werd kansloos gelaten, 0-1.

Na een hoekschop was Melanie Pesch dichtbij de gelijkmaker, maar de bal ging na een hoekschop via de paal naast.

Melanie Pesch schiet via de paal naast.

Na bijna een half uur spelen kwamen de gasten er weer snel uit. Een speelster kwam in zeer kansrijke positie, maar schoof de bal voorlangs. Vijf minuten later stond de lat de gelijkmaker in de weg. Pesch behield goed het overzicht en legde vanaf de achterlijn terug op Roos van Gent. Zij haalde meteen uit, maar de bal ging via de lat over.

Op slag van rust kreeg Teisterbanders eindelijk loon naar werken. Marijke van der Weerd nam een hoekschop en krulde deze in. Een verdedigster die bij de tweede paal stond raakte de bal nog wel, maar deze verdween in het doel, 1-1.

Marijke van der Weer en Pesch vieren de gelijkmaker.

Na rust kwamen bij Teisterbanders Saskia Helderton en Monique van Rooijen in de ploeg. De laatste maakte na lang blessureleed dit seizoen haar eerste opwachting. Mervenaz Tatli en Thamar de Groot bleven op de bank. Teisterbanders was wat beter bij de les en kwam binnen zes minuten op voorsprong. Gürcüoglu ging op de rechter flank goed door en zette voor. Bij de tweede paal was Helderton attent en schoot de bal binnen, 2-1.

Saskia Helderton heeft haar ploeg op voorsprong geschoten.

Enkele minuten later stak Van Gent de bal door op Pesch. De spits haalde uit, maar de keepster pakte de bal klemvast. Na ruim een uur profiteerde de bezoekers goed van een foutje van keepster Hooykaas. De sluitpost trapte de bal recht door het midden uit en daar wist de centrale middenvelder van de gasten wel raad mee. Ze controleerde de bal en schoot deze met wind mee over Hooykaas, 2-2. Twintig minuten voor tijd greep Hooykaas goed in toen ze tijdig naar de grond ging toen een spits op haar afkwam. Ongeveer een kwartier voor tijd kwam Teisterbanders op voorsprong. Er werd een diepte pass verzonden naar Gürcüoglu die in niet strafbare buitenspel positie stond. De bal bereikte haar echter niet, waardoor ze geen voordeel trok uit haar situatie, niet ingreep in het spel en geen tegenstander in het spel belemmerde. De bal raakte een verdedigster en viel voor de voeten van Pesch. De spits ging goed door, behield het overzicht en schoof de bal beheerst binnen, 3-2.

De behendige Haarsteeg aanvallers bleven voor gevaar zorgen, maar dwongen geen kansen af. Teisterbanders kreeg wel een kans. Na een hoekschop zette Van Rooijen haar voet tegen de bal. De keepster was al geklopt, maar de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald.

In de stand kwam geen verandering meer en de punten bleven thuis.