Teisterbanders geeft treffers te gemakkelijk weg
Zondag 13 februari 2011 ontving Teisterbanders Den Dungen. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden dit seizoen, gaf de thuisclub de treffers te gemakkelijk weg om aanspraak te kunnen maken op de winst. Teisterbanders kwam nog wel op voorsprong, maar de bezoekers trokken met 1-3 aan het langste eind.

De ploegen hielden elkaar op het zompige veld aardig ik evenwicht. Hier en daar gleed een speler uit, maar dat leverde geen onverwachtte kansen op. Na ruim tien minuten verzond Floor van Gent een pass. Joost Blok zette zijn voet onder de bal en zijn lob belandde op de bovenkant van de lat.

Met iets meer dan twintig minuten op de klok opende Teisterbanders de score. En wat voor een treffer. Michel Hendrickx haalde op rechts de achterlijn en legde goed terug op Harmen van Rinsum. De aanvoerder leek in een kansloze positie terecht gekomen te zijn, maar krulde de bal om de verdediger onder de verre kruising, 1-0.

De ploegen bleven ook na het doelpunt elkaar aardig in evenwicht houden. Na ruim een half uur gaf Teisterbanders de gelijkmaker te makkelijk weg. Na een inworp werd de bal bij de eerste paal gemist en van dichtbij ingetikt, 1-1.

Beide ploegen kregen nog voor rust een kansje, maar de 1-1 stand was de ruststand.

Twee minuten na rust was het weer open huis bij Teisterbanders. Een pass van achteruit glipte door en de bal werd onder doelman Erik van der Weerd ingeschoten, 1-2. De bezoekers lieten de tweede helft zien snel om te kunnen schakelen en brachten hun balvaardigde spitsen keer op keer in stelling Teisterbanders had in deze fase moeite om de spitsen te bereiken.

Doelman Erik van der Weerd en Robert scheurwater ruimen op.

Na een onderschepping gaf Blok de bal goed mee aan de buitenom komende Dennis Jansen, maar die schoot net naast.

Dennis Jansen haalt uit...

Nadat Van der Weerd twee maal goed had gered, was hij na een uur kansloos. De bal werd verspeeld en bij de tweede paal werd de spits bereikt. Die passeerde eenvoudig zijn tegenstander en scoorde, 1-3.

De bezoekers kregen hierna nog een goede kans, maar scoorden niet. De aanvaller trof de paal. De ploeg van trainer Jan van Setten kreeg hierna een enorme kans om terug te komen in de wedstrijd. Na een vrije trap van Van Gent, viel de bal bij de tweede paal voor de voeten van Blok. Die haalde uit, maar trof de paal. Hij mocht het nog een keer proberen, maar schoot in tweede instantie over.

De doelman is de bal even kwijt en even later zal Blok over schieten.

De Den Dungen doelman is de bal even kwijt.

Hierna kwam Martijn van der Burg in de ploeg voor Scheurwater. Twintig minuten voor tijd nam Hendrickx een hoekschop. Bart-Jan Zijlstra kopte goed, maar net over.

Nadat Hendrickx de vuisten van de doelman had geraakt, kregen de gasten nog twee kansen, maar doelman Van der Weerd liet zich niet meer passeren.