Teisterbanders dames bedwingen koploper
Zondag 13 maart 2011 reisden de dames van Teisterbanders reisden af naar De Moer om tegen koploper Blauw Wit'81 te spelen. Teisterbanders was gemotiveerd om een goede uitslag neer te zetten, aangezien er nog steeds zicht is op de eerste en tweede plaats, die beide recht geven op promotie naar de tweede klasse. Na een 0-1 voorsprong, eindigde de wedstrijd in 1-1.

Teisterbanders begon sterk aan de wedstrijd. Het eerste half uur had Blauw Wit'81 niks in te brengen. Het aanvallende spel van de dames uit Kerk-Avezaath zorgde voor een aantal goede kansen. Melanie Pesch werd meerdere keren vrij gespeeld, maar zij wist de keeper niet te passeren. Ook Banu Gürcüoglu, die alleen op de keeper afging, wist de bal niet in de goal te werken en schoot op de keeper. De thuisclub kwam na een half uur beter in de wedstrijd en creëerde wat kleine kansen, maar dat was niet voldoende om de oplettende verdedigers en de goed keepende Astrid Hooykaas te passeren.

In de tweede helft ging het gelijk op. Beide ploegen zetten hun beste beentje voor. Teisterbanders werkte hard en kreeg uiteindelijk loon naar werken. Melanie Pesch wist eindelijk de keeper te verschalken, 0-1. Met nog ongeveer twintig minuten te gaan, zette Blauw Wit hun offensief in. De spits van Blauw Wit'81 viel in het strafschopgebied over haar eigen benen, nog voordat Ingrid Helmink haar aanraakte. De scheidsrechter zag daar, ondanks dat de speelster later zelf toegaf dat ze struikelde, een strafschop in. Gelukkig schoot de spits van Blauw Wit'81 de penalty huizenhoog over. Aan de andere kant werd Pesch in het strafschopgebied gevloerd, maar daar zag de scheidsrechter, die steeds minder objectief floot en steeds meer beslissingen in het voordeel van de thuisclub uit liet vallen, geen penalty in. Uiteindelijk werd het nog 1-1. Een speler van Blauw Wit zette langs de lijn goed door en gaf voor. Voor de goal tikte een oplettende speler 1-1 in.
Teisterbanders speelde een goede wedstrijd, had zeker meer verdiend dan een punt, maar had te maken met een factor waartegen niet valt te voetballen. Een factor die de winnaar van de toss liet kiezen tussen aftrap of speelhelft keuze. Dan heb je het spelregelboek toch niet goed gelezen of begrepen.

Terug naar Teisterbanders.