Teisterbanders dames geven niets weg
Zondag 20 maart 2011 ontvingen de Teisterbanders dames E.S.V. DA1 uit Eindhoven. De Brabantse dames waren bezig aan een sterke reeks en het beloofde een echte wedstrijd te worden. De thuisclub gaf echter niets weg en dwong zelf kans na kans af. De 4-0 eindstand was een magere afspeigeling van het aantal doelrijpe kansen.

Teisterbanders begon uitstekend en scoorde vanaf de aftrap. Banu Gürcüoglu kwam in een goede schietpositie en mikte de bal bekeken over de keepster heen in de verre hoek, 1-0. De thuisclub bleef domineren en kreeg diverse open kansen, maar Melanie Persch en Mervenaz Tatli zagen geen kans de score op te voeren. De laatste tien minuten voor rust kwamen de gasten beter in de wedstrijd, maar keepster Astrid Hooykaas kon de enkele bal die richting haar doel kwam eenvoudig pakken. Vlak voor rust viel de 2-0 door Pesch.
Na rust bleven de bezoekers de aanval zoeken en Teisterbanders profiteerde te weinig van de geboden ruimte. Diverse malen konden enkele speelsters alleen op de E.S.V. keepster afgaan, maar deze redde of de bal werd over of naast geschoten. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd beslist. Monique van Rooijen gaf een steekpassje op Gürcüoglu die de bal beheerst binnen schoof, 3-0. Vijf minuten voor tijd pakte de keepster Tatli bij de benen en de aanvalster benutte zelf de strafschop, 4-0.

Terug naar Teisterbanders.