Dames maken halve dozijn vol
Zondag 3 april 2011 speelden de Teisterbanders dames in Kerk-Avezaath tegen NOAD DA1 uit Tilburg. De thuisclub won eenvoudig. Na een 3-0 ruststand, stopte de teller bij 6-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1 De plichtplegingen vooraf.

Teisterbanders begon uitstekend. Nog voordat er een minuut verstreken was, werd er gescoord. Mervenaz Tatli zette goed door, maar het leek op niets uit te lopen. Saskia Helderon was echter attent, pikte de bal op en schoot deze uit de draai in de verre hoek, 1-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1 Doelpuntenmaakter Saskia Helderon in de mangel bij Roos van Gent.

De thuisclub bleef de aanval zoeken en de bezoekers kwamen er amper aan te pas. Na goed doorzetten van Melanie Pesch, behield ze het overzicht en gaf Tatli een niet te missen kans. Toch wist de kleine aanvaller de bal tegen de lat te schieten. Na een kwartier probeerde Pesch het zelf, maar de bal ging hard voorlangs. Na iets meer dan een kwartier spelen zette Helderton voor. Banu Gürcüoglu kwam ingelopen en viel. Tot veler verbazing floot en de scheidsrechter en wees hij naar de stip: strafschop. 

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1

Banu Gürcüoglu is volgens de scheidsrechter ten val gebracht: strafschop.

Gürcüoglu wilde deze zelf nemen, maar Susanne Monhemius klaarde het klusje, 2-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1 Sussanne Monhemius lijkt Gürcüoglu te zeggen "Jouw kans komt nog wel.". 

De volgende kans liet niet lang op zich wachten. Helderton passte op tijd naar Gürcüoglu. De aanvaller haalde uit, maar de keepster kon de bal pakken.

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1 Gürcüoglu ziet de bal in de handen van de keepster eindigen.

Teisterbanders maakte het zichzelf door de slordige passing onnodig moeilijk en was ook ik de afronding niet accuraat. Na ruim een half uur kwam Tatli in kansrijke positie, maar stuitte op de keepster. De bal kwam weer voor haar voeten en in plaats van de geheel vrijstaande Gürcüoglu aan te spelen, probeerde ze het zelf, maar dat liep op niets uit. Pesch schoot even later rakelings over.Vlak voor rust viel toch de 3-0. Pesch werd aangespeeld, glipte langs haar tegenstander en behield het overzicht. Ze legde breed op Tatli, maar die slaagde erin de bal tegen de keepster te schieten. Kans voorbij zou je denken. De bal caramboleerde echter omhoog en Tatli was attent en kopte (!) de bal alsnog in het doel, 3-0. 

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1 Tatli stuit in eerste instantie op de keepster om vervolgens raak te koppen.

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1

Tatli lijkt te denken "Waarom maak ik het mezelf af en toe toch zo onnodig moeilijk?".

Na rust kwamen bij Teisterbanders Ilse Hoppenbrouwers en Sharona Schimmel in de ploeg. Hoppenbrouwers liet zich meteen gelden door een prima voorzet te geven. Pesch mikte echter net naast. Pesch zou even later de keepster met de voeten zien redden. Na tien minuten geloofde Hoppenbrouwers als enig in een diepe bal en gaf een prima voorzet. Gürcüoglu bedacht zich niet en schoot uit de draai raak, 4-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1

Gürcüoglu heeft uit de draai uitgehaald en scoort.

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1

En blij dat ze er mee was...

Tien minuten later werd op rechts Gürcüoglu goed aangespeeld. Ze legde de bal goed breed op de meegelopen Pesch die de bal in het lege doel schoof, 5-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1 Gürcüoglu behoudt het overzicht...

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1 ... en Pesch schuift binnen.

Hoppenbrouwers was na een hoekschop dichtbij een treffer, maar via de vingertoppen van de keepster eindigde de bal tegen de lat. Tatli zag de keepster nog een keer redden. Gürcüoglu gaf de bal op een presenteerblaadje aan Helderton, maar zij schoot over. Helderon was even later de aangever. Pesch stuitte op de keepster en Gürcüoglu schoot van dichtbij over. Toch werd het halve dozijn volgemaakt. Pesch haalde knap de achterlijn en had een goede voortzetting in huis. Roos van Gent bedacht zich niet en haalde meteen uit, 6-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1 De niet zichtbare Roos van Gent scoort de 6-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - NOAD DA1 Van Gent tekende voor de laatste treffer.

Terug naar Teisterbanders.