Dames klaar in de beker
Dinsdag 12 april 2011 speelden de Teisterbanders dames in Sleeuwijk tegen de plaatselijke zaterdag tweede klasser om een plaats bij de laatste acht in het bekertoernooi. De thuisclub won met 2-1, een stand die al bij rust was bereikt. Een spannende wedstrijd zou je denken. Niets is minder waar. De thuisclub was duidelijk een maatje te groot en de uitslag was slechts een magere afspiegeling van de verhoudingen binnen de lijnen.

Sleeuwijk nam vanaf de aftrap meteen het initiatief en Teisterbanders kwam er amper uit. Na tien minuten was een goede kans. Keepster Astrid Hooykaas zag echter kans de bal tegen de lat te tikken en te pakken. Bij een volgende kans ging de bal voorlangs. Na twintig ninuten kwam Teisterbanders er voor de eerste keer goed uit. De bal viel voor de voeten van Banu Gürcüoglu die zich niet bedacht en uithaalde. De bal leek een prooi te worden voor de keepster, maar via een polletje stuiterde de bal hoog op en verdween over de keepster heen in het doel, 0-1.

... en de bal ligt in het doel, 0-1.

Lang had de thuisclub niet nodig om de stand gelijk te trekken. Na een goede aanval werd de bal in het strafschopgebied gebracht en kon een spits geheel vrijstaand de bal controleren en inschieten, 1-1. Na nadat het eerste half uur was verstreken, kwam de thuisclub op voorsprong. Teisterbanders leed op het middenveld onnodig balverlies en de bal werd in het strafschopgebied gespeeld. Hooykaas werd afgetroefd door een spits die voor haar kwam en binnen schoof, 2-1. Op slag van rust legden de bezoekers de eerste echt goede aanval op de mat. Melanie Pesch schoot in, maar de keepster stopte de bal met moeite.

Na rust bleef de passing bij Teisterbanders onnauwkeurig. Sleeuwijk had meer controle en de passes kwamen veel beter aan. Na een uur viel de eerste echte kans te noteren, maar Hooykaas had een uitstekende redding in huis na een kopbal van dichtbij en pakte de bal. Enkele minuten later schoot een aanvaller net naast. Teisterbanders kwam niet verder dan een afgedwongen hoekschop die niets opleverde. Claudia Zwaan kwam in de ploeg voor Mervenaz Tatli. Ruim tien minuten voor tijd was er een scrimmage voor het Teisterbanders doel, maar Hooykaas was de situatie meester door zich voor de bal te storten en een van de verdedigsters ruimde op. Na een schot dat net over ging, raakte Sleeuwijk nog de lat. Saskia Helderton werd gewisseld en Yvonne Weijs maakte haar debuut bij Teisterbanders. In de laatste vijf minuten was Teisterbanders zowaar wat langer op de helft van de thuisclub, maar echt gevaarlijk werd het niet. De ploeg van trainer Marco van Overbeek kan zich nu volledig richten op de competitie.