Dames omzeilen lastige klip
Zondag 17 april 2011 reisden de Teisterbanders dames af naar Eindhoven om tegen Pusphaira DA1 aan te treden. Een goede ploeg met makkelijk scorende spitsen. De  thuisclub speelde Teisterbanders het eerste half uur van de mat en kwam op voorsprong. De dames uit Kerk-Avezaath knokten zich terug in de wedstrijd en trokken  na de 1-1 ruststand met 1-2 aan het langste einde.

De studentenclub uit Eindhoven toonde zich een prima gastheer. Prima ontvangst op een stralende zondag middag. De nummer drie van de ranglijst heeft een zeer goede ploeg met twee spitsen die nauwelijks af te stoppen zijn. Daarnaast is de aanvoerder misschien wel de beste speelster uit de derde klasse. Voor Teisterbanders waren de voortekenen slecht. Door diverse oorzaken konden er met moeite elf speelsters worden gevonden die wedstrijdfit waren. De thuisclub begon overrompelend en Teisterbanders moest zich beperken tot tegenhouden. Verder dan een schot tegen de lat en een door keepster Astrid Hooykaas gestopte bal, kwamen de Eindhovense dames niet. Na een half uur viel toch de terechte 1-0. Lang hadden de bezoekers niet nodig om van de schrik te bekomen. Mervenaz Tatli en Melanie Pesch zetten samen de eerste echte aanval op. Tatli behield het overzicht en passte op Pesch. Die bedacht zich niet en mikte van buiten het strafschopgebied de bal laag in de verre hoek, 1-1. Teisterbanders zette wat om en toen Monique van Rooijen op de dominerende middenvelder ging spelen kregen de gasten wat meer grip op het spel van Pusphaira. Pesch kreeg nog een kans, maar trof de keepster.
Na rust bood Teisterbanders meer tegenstand en na tien minuten stond de ploeg van trainer Marco van Overbeek op voorsprong. Pesch glipte langs twee tegenstanders, omspeelde de keepster en schoof de bal in het lege doel, 1-2. In de resterende tijd waren de kansen dun gezaaid, mede omdat de Teisterbanders verdediging onder leiding van Susanne Monhemius goed stond en keepster Hooykaas enkele goede reddingen in huis had. Pesch dwong de Pusphaira keepster nog een keer tot een goede redding. De thuisclub werd er na enkele wissels niet sterker op. Vlak voor tijd leek de gelijkmaker toch te vallen, maar de bal belandde in het zijnet.

Terug naar Teisterbanders.