Dames herstellen slap begin
Paasmaandag 25 april 2011 speelden de Teisterbanders dames in Kerk-Avezaath tegen Emplina DA1. De wedstrijd was eerder dit seizoen niet doorgegaan, omdat de dames uit Empel hadden afgebeld. De bezoekers hadden na de winterstop een sterke reeks neergezet en kwamen op voorsprong. Teisterbanders herstelde zich echter tijdig en won met 4-1.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en Teisterbanders was steeds een stapje te laat. Emplina had in hun spits een ijzersterk aanspeelpunt, maar MA1 speelster Tessa Jansen bood haar prima tegenstand. Keepster Astrid Hooykaas moest al snel een schot onschadelijk maken. Na ruim tien minuten werkte de Teisterbanders verdediging de bal weg door het centrum en werd een inkomende verdedigster geen strobreed in de weggelegd. Ze haalde van grote afstand uit en de bal verdween over Hooykaas onder de lat in het doel, 0-1. De thuisclub kwam na de drinkpauze beter in de wedstrijd. Na een hoekschop van Banu Gürcüoglu kopte Melanie Pesch goed in, maar de bal werd van de doellijn getrapt.

Gürcüoglu probeerde het even later van afstand, maar de bal ging over. Na ruim een half uur sneed Pesch goed door het centrum, maar werd gevloerd. De vrije trap leverde echter niets op.

Pesch gevloerd, net buiten het strafschopgebied.

Op slag van rust viel toch de gelijkmaker. Pesch draaide vanaf de rechter flank goed naar binnen en haalde uit. De bal werd van richting veranderd en verdween in de korte hoek, 1-1.

Na rust kreeg Teisterbanders al snel de eerste kans. Roos van Gent bereikte Gürcüoglu die echter over schoot. Enkele minuten later kwam de bal uit een vrije trap van Susanne Monhemius bij Pesch die de keepster goed zag redden. Gürcüoglu passte daarna op Pesch, maar haar schot ging over. Na ruim tien minuten in de tweede helft leek Teisterbanders op voosprong te komen. Monhemius schoot de bal uit een vrije trap uitstekende richting de kruising, maar de keepster tikte de bal met een uitstekende redding uit de bovenhoek.

MA1 speelster Sharona Schimmel kwam in de ploeg voor Ingeborg Sanderse. Halverwege de tweede helft zag Monhemius uit een vrije trap Gürcüoglu vetrekken. Zij controleerde de bal en tikte door op Pesch. Die zette even aan en tikte de bal langs de uitgekomen keepster, 2-1.

Pesch heeft Teisterbanders op voorsprong gezet en wie is daar met die handjes.. Van Gent.

Halverwege de tweede helft legde Monhemius de bal uit een vrije trap bij Gürcüoglu neer. Ze bleef erin geloven en kopte de bal listig langs de uitgekomen keepster. De bal rolde tergend langzaam over de doellijn, 3-1.

Gürcüoglu heeft een listig kopballetje laten vertrekken...

Daar gaan die handjes wel voor de lucht in.

Ook de volgende kans was voor Teisterbanders, maar Saskia Helderton schoot op aangeven van Pesch voorlangs. Helderton nam even later een hoekschop. De bal werd door iedereen gemist en ging maar net voorbij de tweede paal.

Tien minuten voor tijd gaf Gürcüoglu een uitstekende dieptepass. Pesch kapte een tegenstander uit en krulde de bal schitterend bij de tweede paal tegen de touwen, 4-1.

Wie er weer met die handjes omhoog stond, is inmiddels wel bekend.

Emplina was nog één keer gevaarlijk toen de bal tegen de lat werd geschoten. Teisterbanders kreeg nog twee goede kansen, maar Pesch schoot een keer over en zag een schot geblokt worden.