Dames aan kop en dwingen promotie af
Dinsdag 3 mei 2011 dwongen de Teisterbanders dames door een 4-0 overwinning op Berkdijk DA1 promotie af naar de tweede klasse. Voorwaar een prestatie van formaat. De wedstrijd zelf was niet best, maar door de winst is Teisterbanders de nieuwe koploper.

De wedstrijd stond op een doordeweerkse avond gepland, omdat het voor beide ploegen niet mogelijk bleek de wedstrijd op zondag 1 mei te spelen. Teisterbanders had duidelijk last van de zenuwen. Ballen werden zo maar ingeleverd of sprongen alle kanten op zonder bij een medespeler te komen. Al snel kreeg Melanie Pesch een grote kans. Ze kon alleen op de keepster afgaan, maar deze redde. Een minuut later was het wel raak. Susanne Monhemius mocht een vrije trap nemen. De keepster wist deze via de paal uit haar doel te werken. Monhemius mocht nog eens aanleggen en schoot weer in. Wederom tikte de keepster de bal tegen de paal. Nu viel deze in de doelmond en schoot Banu Gürcüoglu de bal van dichtbij in, 1-0.

Na ruim tien minuten onderschepte Teisterbanders de bal. Mervenaz Tatli omspeelde een verdedigster en bediende Pesch op maat. Zij omspeelde de keepster, maar werd naar buiten gedrongen. Ze maakte de bal vrij en schoot deze via de keepster in, 2-0.

Na ruim een kwartier werd Tatli op rechts vrij gespeeld. Ze haalde goed uit, maar de keepster redde met de vingertoppen.

Marvenaz Tatli ziet haar schot gestopt door de keepster.

Tot de rust kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd, maar ze wisten weinig af te dwingen. Op slag van rust kwam de ploeg van trainer Marco van Overbeek op een 3-0 voorsprong. Pesch werd ingespeeld en schoot de bal diagonaal uitstekend in.

Na rust werd het spel niet beter en kwamen de gasten wat meer op de helft van Teisterbanders. Halverwege de tweede helft viel de 4-0. Thamar de Groot onderschepte de bal en passte in. Pesch glipte tussen twee verdedigsters door en lobde de bal prachting over de kansloze keepster. Enkele minuten later kreeg Berdijk een goede kans, maar keepster Astrid Hooykaas redde prima. Een kwartier voor tijd had Gürcüoglu op rechts een goede actie in huis en zette voor. Bij de tweede paal kwam Saskia Helderton net te kort om in te tikken. Ilse Hoppenbrouwers probeerde het van afstand, maar de keepster tikte de bal goed uit de benedenhoek. Vlak voor tijd legde Pesch goed breed op Gürcüoglu, maar de bal werd geblokt.

Door de herstructurering van het damesvoetbal, promoveren dit seizoen de nummers  één en twee uit de derde klasse naar de tweede klasse. Door de verstrekte promotie, is Teisterbanders zeker van een van de twee promotieplaatsen. Prettige bijkomstigheid: Teisterbanders is de nieuwe koploper.