Teisterbanders blijft vierde klasser
Zondag 15 mei 2011 heeft Teisterbanders op eigen kracht handhaving in de vierde klasse afgedwongen. Emplina kwam op bezoek en is niets voor niets kampioen geworden. Halverwege zag het er niet goed uit voor de ploeg van trainer Jan van Setten, maar Teisterbanders kromde de rug en en dwong een 1-1 gelijkspel af.

Teisterbanders begon redelijk goed aan de wedstrijd en liet de bal goed rondgaan. Na een minuut of tien kwamen de gasten beter in de wedstrijd en kregen ze een vrije trap. Doelman Erik van der Weerd was op zijn post en stopte de bal. Tien minuten later kreeg Teisterbanders een vrije trap, maar de Emplina doelman kon de bal eenvoudig pakken na de vrije trap van Harmen van Rinsum. Van der Weerd moest na een half uur gestrekt naar de hoek om de bezoekers van scoren af te houden.

Een van de weinige keren dat Teisterbanders voor gevaar zorgde in het strafschopgebied van Emplina.

De brilstand leek de ruststand te worden, maar daar dacht de aanvoerder van Emplina anders over. Hij mocht aanleggen uit een vrije trap en krulde deze over de muur tegen de touwen, 0-1. Door de tussenstanden op de andere velden, zag het er niet goed uit voor Teisterbanders.

De tweede helft was echter amper begonnen en Teisterbanders kwam op gelijke hoogte. Floor van Gent passte in op Dennis Jansen die de bal bij Bart-Jan Zijlstra bracht. Zijlstra haalde uit en de bal trof de onderkant van de lat. Tom van Tricht, die een sterke wedstrijd speelde, was attent, controleerde de bal en schoot deze hard binnen, 1-1.

Liet Emplina dat dan zo maar gebeuren? Neen, ze zochten wel degelijk de aanval. Na een uur ging een kopbal maar net naast. Zijlstra zorgde voor gevaar aan de andere kant. Hij schoof de bal voor het doel en de knikker werd door iedereen gemist en rolde voorlangs. Twintig minuten voor tijd kreeg Teisterbanders een enorme kans om op voorsprong te komen. A junior Mark van Kuilenburg werd door Zijlstra uitstekend aangespeeld. De jonge speler schoof de bal langs de doelman, maar deze hobbelde net naast.

Van Kuilenburg en Jansen werden nog gewisseld en Rik Nijenhuis en Kevin Buisrogge kwamen in de ploeg. Emplina kreeg geen kansen meer en na het laatste fluitsignaal van de beste man van het veld, de scheidsrechter, kon Teisterbanders opgelucht adem halen.