Dames weer in de krant
TEISTERBANDERS Avezaathse voetbalsters denderden als een sneltrein in twee seizoenen door drie klassen

Vrouwenteam lijkt niet te stuiten

Scheidend trainer Marco van Overbeek leidt zijn vrouwenelftal van Teisterbanders in recordtijd van twee jaar naar de tweede klasse

door Han Heimink

De vrouwen van Teisterbanders maakten gisteren eigenlijk het onmogelijke waar. Op verzoek van de KNVB promoveerde de ploeg naar de derde klasse. Halverwege het seizoen leek klassebehoud het hoogst haalbare en uiteindelijk werd de ploeg dankzij een 5-2 zege op de nummer drie Baardwijk kampioen. Maar liefst zeven jaar stond Marco van Overbeek als trainer/coach aan het hoofd van de vrouwengroep. Eerst vijf jaar bij Theole en vervolgens twee jaar bij Teisterbanders. Van Overbeek stopt er na dit succesvolle seizoen definitief mee. “Ik zie op dit moment geen voldoende perspectief om door te gaan. De groep vrouwen is te klein en de integratie met de A jeugd is onvoldoende op gang gekomen. Langzaam maar zeker gaat het beter, maar nog niet genoeg om een stabiele tweede klasser te worden. Het lijkt me een mooie klus voor een nieuwe trainer." In Baardwijk trof Teisterbanders overigens geen ploeg die de thuisclub het kampioenschap zo maar in de schoot wierp. Integendeel, het eerste half uur gaf een gelijkopgaande wedstrijd te zien met wederzijdse mogelijkheden, Gesteund door een flinke supportersschare gaf Teisterbanders echter weinig weg. Verdedigend speelde de ploeg foutloos. Mervenaz Tatli opende na een klein half uur de score. Zij had drie schotpogingen na een voorzet van Melanie Pesch nodig om de bal binnen te schieten: 1-0.

Foto: Teisterbanders DA1 kampioen De vrouwen van Teisterbanders veroverden gisteren tegen alle verwachtingen in het kampioenschap in de derde klasse. Foto: William Hoogteyling

Twee minuten later was het al 2-0. Na een fraaie aanval waarbij Pesch opnieuw de endpass verzorgde, dreunde dreunde Banu Gurcuoglu boven de keeper onder de lat. Toen Roos van Gent met een tijdstraf van vijf minuten wegens commentaar op de arbitrage naar de kant moest profiteerden de bezoekers: 2-1. Gurcuoglu raakte nog eens vol de lat voordat het bij een counter uit een counter uit het boekje 2-2 werd. De rust ging in met 3-2. Topschutter Pesch haalde na een korte solo hard uit.
Na rust kwam Baardwijk er nauwelijks meer uit. Gurcuoglu besliste de wedstrijd met haar tweede doelpunt. Een  dieptepass van Moni¬que van Rooijen kwam op maat bij Gurcuoglu. Van 25 meter schoot zij de bal in de kruising: 4-2. Met een puntertje na een solo langs twee tegenstanders bepaalde Pesch de eindstand op 5-2. "Een fantastische beloning voor een erg bijzonder jaar", gaf Van Overbeek aan. “Ik ben enorm trots op de prestatie van ons team. Als tweedeklasser vertrokken we van Theole naar Teisterbanders. Nu zijn we weer terug op het niveau waar we eigenlijk thuis horen. Het elftal is met de week beter gaan spelen. We stonden ver achter op Blauw Wit, maar uiteindelijk zijn we zelfs die ploeg voorbij gestoken." Henny van Baal, bestuurslid technische zaken, keek het feestvierende gezelschap met veel genoegen aan. "Dit is een efital dat de eigen boontjes dopt. Volkomen op eigen kracht van een middenmoter deze winter opgeklommen naar een uiterst verdiende kampioen. Ik ben blij dat ons eerste mannenteam klassebehoud heeft afgedwongen, maar ik ben nog vele keren trotser op dit vrouwenteam dat zo imponerend de titel heeft binnengesleept.”
Op de platte wagen maakten de vrouwen tenslotte getooid in een shirt met het opschrift ‘I love 2e klasse’een ererit door het dorp Kerk-Avezaath.

Bron: De Gelderlander

Terug naar Teisterbanders.