Resumé
Nu het seizoen 2010 2011 voor Teisterbanders achter de rug is, is dit een mooi moment om even over de schouder terug te kijken naar prestaties van de senioren het afgelopen seizoen.

Na het eindigen op de zevende plaats in de vierde klasse het afgelopen seizoen was het afwachten hoe het nieuwe seizoen zou gaan verlopen. Al snel werd duidelijk dat het een moeizaam seizoen zou gaan worden. Doelpunten maken bleek toch een probleem. Het zou echter te gemakkelijk zijn om dit alleen de spitsen in de schoenen te schuiven. Zonder goede aanvoer is het lastig scoren. Met evenveel punten als het afgelopen seizoen, wist Teisterbanders klassebehoud pas op de laatste speeldag af te dwingen. Als minst scorende ploeg was Teisterbanders ook de ploeg met de op één na minst gepasseerde verdediging. Realisatie van de doelstelling om een stabiele vierde klasser te zijn, blijkt toch lastiger dan gedacht. 

In de bekercompetitie werden alle drie de wedstrijden in de poulefase gewonnen. In de tweede ronde bleek vijfde klasser Rhelico met 3-0 te sterk. Geen beste beurt.

De dames werden alsnog in de derde klasse ingedeeld, omdat er een plaats vrij was gekomen. De debuutwedstrijd werd met 0-3 gewonnen bij Emplina. Hierna volgden twee nederlagen achter elkaar en dat hadden de dames nog niet eerder meegemaakt. Na een gelijk spel eind oktober, werden bijna alle wedstrijden hierna gewonnen. Alleen bij Blauw Wit'81, de toenmalig koploper,  werd gelijk gespeeld. Twee speeldagen voor het einde van de competitie pakte Teisterbanders DA1 de koppositie. Op de laatste speeldag werd door een 5-2 overwinning op Baardwijk DA1 het kampioenschap behaald. Een enorm knappe prestatie van de spelersgroep, trainer Marco van Overbeek en begeleiding om binnen twee seizoenen terug te keren op het niveau dat ze verlaten hadden: de tweede klasse. Tevens werden de stemmen die met scheve ogen keken naar de tweevoudige promotie bij keuze, de mond gesnoerd. 

In de bekercompetitie werden alle drie de wedstrijden in de poulefase gewonnen. In de tweede ronde werd tweede klasser Hurwenen verslagen. In de kwarfinale bleek zaterdag tweede klasser Sleeuwijk DA1 te sterk. 

Teisterbanders 2 kende een moeilijk seizoen en kon degradatie niet afwenden. Teisterbanders 3 en 4 kenden een uitstekend seizoen. Het derde blijkt een ploeg met veel voetballend vermogen en routine en eindigde op een prima gedeelde tweede plaats. Het had weinig gescheeld of Teisterbanders 4 was niet eens aan het seizoen begonnen. Door inspanningen van diverse personen en de spelers zelf, kon toch een ploeg op de been worden gebracht. Prestaties zijn niet belangrijk voor dit team, maar met een vijfde plaats heeft de ploeg het geweldig goed gedaan. 

Terug naar Teisterbanders.