Dames weer in de krant
'Dit is het mooiste afscheidscadeau dat je kunt krijgen'

Vrouwen Teisterbanders kampioen

KERK-AVEZAATH - Twee jaar geleden verhuisden de voetbalsters van Theole naar Teisterbanders. Het kostte de ploeg een plaats in de tweede klasse. Precies in twee seizoenen repareerde het elftal echter de opgelopen schade. Een kampioenschap in de derde klasse betekende promotie naar het oude niveau.

De wegen van de KNVB zijn soms wonderlijk. Teisterbanders vroeg meteen al om een hogere indeling dan de vijfde klasse maar dat weigerde de bond. Toen de eerste wedstrijd met grote cijfers werd gewonnen was er opeens wel een plaats vrij in de vierde klasse. Teisterbanders zette daarmee de eerste stap.
Hoewel het elftal ook daarin een hoofdrol speelde, werd de ploeg geen kampioen. Berkdijk bleek te sterk in de eenzame tweestrijd van de ploegen. De ploeg promoveerde en Teisterbanders stond met lege handen.
Opnieuw verzocht de leiding om een promotie om een verloren jaar te voorkomen. En ook dit keer ging de KNVB akkoord, zij het toen de competitie alweer gaande was. 

Trainer Marco van Overbeek, hij stopte nadat hij eerst vijf jaar bij Theole en de afgelopen twee jaar bij Teisterbanders de groep trainde en coachte: ,,De promotie kwam toch onverwachts. Het was even afwachten, want onze keepster was vertrokken. In haar plaats groeide Astrid Hooijkaas echter per wedstrijd. Halverwege was handhaven het uitgangspunt, zeker omdat er vier ploegen zouden degraderen. Langzaam maar zeker groeide het geloof in meer. We verloren in 2011 geen wedstrijd meer en de achterstand op koploper Blauw Wit'81 werd kleiner, zeker toen we hier thuis van hen wonnen.''

Foto: Teisterbanders DA1 kampioen

Drie wedstrijden voor het einde haalde Teisterbanders de eerste prijs binnen, de ploeg promoveerde naar de tweede klasse. Inmiddels had Blauw Wit'81 punten gemorst en nam Teisterbanders na een gewonnen inhaalwedstrijd de eerste plaats over.
Tegen de nummer drie Baardwijk moest het op de laatste speeldag gebeuren. Blauw Wit'81 won de eigen wedstrijd, waardoor de Avezathers tenminste gelijk moesten spelen. Baardwijk gaf niets cadeau, zelfs niet toen Teisterbanders met 2-0 voorkwam. Het werd 2-2, waarna ternauwernood de ruststand op 3-2 werd gebracht. Na rust gaven de bezoekers zich definitief over: 5-2. De titel was binnen.

,,De kroon op het werk'', gaf Van Overbeek aan. ,,Dit is het mooiste afscheidscadeau dat je kunt krijgen. Echt fantastisch. Als bij deze vereniging de doorstroming van de oudste jeugd naar de vrouwen goed gaat lopen dan ziet de toekomst er prachtig uit. Er zit voldoende talent in de jeugdelftallen. De A1 en de B1 werden niet voor niets kampioen.''

Op een open wagen vierde de selectie met een rondtocht door Kerk-Avezaath de titel. Een mooie uitdaging in de tweede klasse staat de ploeg te wachten, maar die moet nog maar even wachten. Eerst werd alle spanning weggedronken en weg gezongen.
Een nieuwe trainer heeft Teisterbanders nog niet. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Henny van Baal, technisch coördinator bij de vereniging. Van Baal: ,,Een belangrijke functie, zeker nu ook uit de jeugd de eerste speelsters doorstromen." 

Bron: De Stad Tiel

Terug naar Teisterbanders.