Teisterbanders wint nipt
Dinsdag 23 augustus 2011 speelde Teisterbanders de tweede bekerwedstrijd in de poulefase. 'Buurman' S.C.Z. uit Zoelen kwam naar Kerk-Avezaath voor de derby. Teisterbanders wist door een doelpunt vlak voor tijd de overwinning te pakken.

Trainer Jan van Setten kon een beroep doen op nagenoeg zijn gehele selectie, maar moest toch wat passen en meten. Harmen van Rinsum was naar achteren gehaald en speelde een gedegen wedstrijd. In de eerste helft had de thuisclub het betere van het spel, zonder de pannen van het dak te spelen. Echt grote kansen wist Teisterbanders niet af te dwingen. Schoten van afstand zorgden wel voor wat gevaar. Robert Scheurwater en Van Rinsum zagen hun schoten gestopt worden door de S.C.Z. doelman. Ruim vijf minuten voor rust legde Teisterbanders de beste aanval op de mat. Scheurwater had een steekpassje op Levi Molle in huis. Zijn voorzet kwam echter net niet helemaal op maat, waardoor Michel Hendrickx zijn kopbal niet goed kon plaatsen en de doelman in kon grijpen. Op slag van rust kregen de gasten de enige kans tot dan toe uit een vrije trap. Doelman Erik van der Weerd pakte de bal echter klemvast.

Na rust kwam S.C.Z. het beste uit de kleedkamer. Na tien minuten moest Van der Weerd ingrijpen na een goed schot. Bij Teisterbanders waren Rik Nijenhuis en Jos van de Kop in het veld gekomen. De ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht en de wedstrijd leek geen winnaar te krijgen. Die kwam er toch. Jan van Mourik schoot in en de doelman maakte zijn enige foutje van de avond. Hij kon de bal slechts keren de Van Mourik schoot in tweede instantie knap raak uit een scherpe hoek, 1-0. Joey van Essen schoot in de laatste minuut nog net naast.
Zaterdag 27 augustus a.s. speelt Teisterbanders de laatste bekerwedstrijd uit de eerste ronde. Peursum komt dan op bezoek in Kerk-Avezaath.