Teisterbanders wint, maar klaar in beker
Zaterdag 27 augustus 2011 speelde Teisterbanders de laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Tegenstander Peursum was al zo goed als zeker van een plaats in de volgende ronde door een veel beter doelsaldo. De bezoekers waren in de tweede helft de betere ploeg, maar Teisterbanders pakte in de slotfase de winst, 2-1.

Trainer Jan van Setten kon zijn sterkste elftal binnen de lijnen brengen en Teisterbanders begon goed. Na tien minuten was er de eerste kans. Michel Hendrickx zette voor en bij de tweede paal kopte Jan van Mourik naast. De wedstrijd was aardig in evenwicht, maar na ruim twintig minuten spelen, opende Teisterbanders de score. Vincent Steur onderschepte de bal en passte op de geheel vrij staande Van Mourik. De spits ging door en schoot via de doelman raak, 1-0. De bezoekers hadden naar de rust toe steeds meer balbezit en kregen de laatste tien minuten enkele kansen. Zo moest de Teisterbanders verdediging opruiming houden in het doelgebied toen de bal daar plotsklaps voor het intikken lag. Na een vrije trap had Peursum moeten scoren, maar bij de tweede paal werd de bal hard naast geschoten. Op slag van rust werd het toch gelijk. Na een vrije trap kon een speler in het strafschopgebied de bal controleren en op zijn gemak een hoek uitzoeken, 1-1.
Na rust drukte Peursum Teisterbanders terug op de eigen helft en al snel volgde een 100 % kans. De bal werd goed ingeschoten, maar doelman Erik van der Weerd redde op fantastische wijze met een reflex. De bezoekers bleven aandringen, maar kregen geen grote kansen. Na een korte onderbreking wegens onweer, kwam Teisterbanders er weer wat meer uit. Na een vrije trap van Harmen van Rinsum redde de doelman. Vlak voor tijd leek Peursum op weg naar de winst. Een aanvaller stond ook in oog met Van der Weerd, maar produceerde een afzwaaier. Teisterbanders hervatte het spel en Van Mourik werd met een splijtende pass bereikt. Hij omspeelde de doelman en scoorde, 2-1. Peursum had nog gelijk kunnen maken, maar Van der Weerd redde wederom.