DA1 en DA2 schrijven historie
Zondag 4 september schreven beide Teisterbanders dames  team historie. DA1 zette een traditie voort door de eerste wedstrijd op een hoger niveau in winst om te zetten.  De club kende nog niet eerder een DA2 team en de ploeg liet zich van zijn beste kant zien en won met 6-1. Trainer Hans van Eck doet verslag van de DA1 wedstrijd.

D.V.V. DA1 – Teisterbanders DA1 0-2 (0-1)
De eerste competitiewedstrijd van Teisterbanders dames 1 was uit naar D.V.V.. uit Duiven, deze ploeg eindigde vorig jaar op de VIJFDEe plaats dus was een geduchte tegenstander. Ons vertrouwen was niet hoog na de flinke nederlagen voor de beker,  maar in de competitie willen we ons zien te handhaven in de tweede klas.
De gegevens die bij ons bekend waren over deze tegenstander waren van cruciaal belang. De as van dit team is behoorlijk sterk, maar Tessa Jansen wist de spits van de thuisclub helemaal aan banden te leggen. Ze heeft eigenlijk geen echte kans gehad. Ook op het middenveld stond nog een handige speelster, echter Monique van Rooijen hield deze speelster onder controle, we wisten ook dat D.V.V. veel met een lange bal de spits proberen te bereiken dus moesten we dat zien te voorkomen door vooral het speelveld klein te houden. In de eerste helft liep dit als een trein en heeft de
tegenstander eigenlijk geen enkele kans gehad. Wij kregen er daarentegen ook niet veel maar een aantal afstandschoten hadden of niet de goede richting of ze waren te zacht. Bij de tegenstander viel nog een speelster uit met een zware blessure, echter hier was geen speelster van Teisterbanders bij betrokken, ze verdraaide de knie en het zag er niet goed uit. We wensen haar een voorspoedig herstel toe. Vlak voor de rust viel ook nog de plaatsvervanger van de eerste speelster uit en had de trainer
geen opties meer over. Jonne Vermeulen kreeg in de 45e minuut een diepe bal van Jansen en kon alleen op de keeper afgaan. Vlak voor de keeper tikte Vermeulen de bal langs de keepster en konden we met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

In de rust heeft Van Eck aangegeven dat Teisterbanders door  moest gaan op de ingeslagen weg en proberen snel de 0-2 te maken. De tweede helft begon maar Teisterbanders leken zich daar de eerste twintig minuten absoluut niet van bewust. Het veld werd constant te groot gemaakt en er werd niet strak genoeg verdedigd,
waardoor D.V.V. steeds door kon komen. Ook de spitsen waren een beetje loom door
waarschijnlijk de vele hoeveelheid arbeid die men moest verzetten. De twintig minuten
overleefden we ook en langzaam maar zeker kwamen we er vaker uit, alleen de afstandschoten waren een prooi voor de kleine keepster. De schoten van dichtbij kwamen ook in haar handen, waarbij ze eigenlijk hoog in het net hadden gemoeten. Na 65 minuten kwam Saskia Helderton voor Robin Zuidema in het veld en konden we proberen voorin weer nieuwe acties te gaan maken. Het gevaar van D.V.V. was eigenlijk wel weg en anders was de verdediging, met Jansen als beste
speelster, niet te passeren. Wanneer men er doorkwam was er altijd Astrid Hooykaas nog. In de 85e minuut kreeg Roos van Gent nog een mooie gelegenheid om 0-2 te laten aantekenen. Echter kreeg ze de bal niet in de verre hoek. In de 90e minuut was het Vermeulen die na een pass van Helderton de bevrijdende 0-2 aan liet tekenen. De tegenstander kreeg nog een mogelijkheid alleen de bal ging pas bij de cornervlag over de achterlijn en zo kon Susanne Monhemius de achterbal bij de scheids in
zijn handen schieten, waarop de eerste drie punten binnen zijn.

Een verdiende overwinning, alleen we hadden al eerder verschil moeten maken, maar ik heb toch zeker zeventig minuten een goed Teisterbanders gezien en die laatste twintig minuten gaan we erbij proberen te krijgen d.m.v. volgende trainingen.