DA1 wint eerste thuiswedstrijd
Zondag 11 september 2011 traden de Teisterbanders DA1 dames aan voor hun tweede competitiewedsrijd van het seizoen. In Kerk-Avezaath werd Westervoort DA1 ontvangen. Een ploeg die net als Teisterbanders via het kampioenschap in de derde klasse promotie naar de tweede klasse had afgedwongen. Teisterbanders won met 3-1.

Teisterbanders DA1 - Westervoort DA1 3-1 (1-1)
De tweede competitiewedstrijd van Teisterbanders dames 1 was thuis tegen Westervoort wat afgelopen seizoen ook promoveerde naar de tweede klas. Na het feestelijk gebeuren van Appelpop was de trainer benieuwd wat onze grootste tegenstander zou zijn deze dag. Dat werd heel snel duidelijk, dat waren we zelf. Laat naar bed en dan weer vroeg voetballen zijn dingen die zeker niet samengaan.
De eerste helft was het Teisterbanders wat de klok sloeg en al na vijf minuten kon Saskia Helderton alleen op doel afgaan echter haar schot verdween naast. Ondanks dat Westervoort de wind mee had kon men niet zoveel uitrichten en na een handsbal van de aanvoerder van Westervoort was het Marijke van der Weerd die in de vijftiende minuut de 1-0 maakte van ongeveer 22 meter. Westervoort was rijp voor de sloop en Jonne Vermeulen kon in twee minuten tijd twee maal alleen richting de keeper gaan, echter beide keren was de keeper winnaar. In de 30e minuut ging een schot van Vermeulen net naast. Wat aan de ene kant niet gebeurt dan altijd aan de andere kant, door slecht ingrijpen links op het middenveld en dan door 3 à 4 mensen centraal ook niet goed ingrijpen bracht de bal bij de linkerspits, die kapte zich vrij en schoot prima in, 1-1. Vlak hierna nog een mogelijkheid voor Teisterbanders, een actie van Van der Weerd over links kwam voor echter niemand zette zijn hoofd ertegen dus werd de rust bereikt met 1-1.

In de rust duidelijk aangegeven dat het niet goed was wat we aan het doen waren en dat we het ons zelf heel moeilijk hadden gemaakt, omdat we absoluut niet scherp waren. De tweede helft kwam Melanie Pesch voor Robin Zuidema in de spits en hadden we iets meer mogelijkheden om de bal vast te houden, Zuidema die eigenlijk geen spits is deed wel haar best maar was niet gelukkig met de acties. Na tien  minuten schoot Pesch via een verdediger de bal via de lat over. De cornerbal werd daarna nogmaals van de lijn gehaald. In de 65e minuut schoot Pesch de bal tegen de keeper aan en even later schoot ze net voorlangs.
In de 70e minuut zag Tessa Jansen Vermeulen helemaal vrij staan en stuurde haar diep. Vermeulen was net op tijd en speelde de keeper uit en scoorde met links de 2-1. In de 72e minuut een vrije trap van Van der Weerd die Helderton wegstuurde, het schot van Helderton werd wederom door de keepster van Westervoort verwerkt tot een hoekschop. De hoekschop van Van der Weerd werd door Sharona Schimmel ingekopt en verdween bij de tweede paal in het doel, 3-1. Schimmel die opgebrand was, werd vervangen door Ingeborg Sanderse, de wedstrijd kabbelde een beetje voort en in de 84e minuut kon Pesch nogmaals uithalen, echter ze schoot de bal recht op de keeper af. Zodoende werd de eindstand bereikt met 3-1.
Appelpop heeft ons geen goed gedaan, maar ook geen schade opgeleverd, want gelukkig was de tegenstander niet van een heel hoog niveau. De keepster van Westervoort heeft haar ploeg wel behoed voor een grote nederlaag.