Dames koploper af
Zondag 25 september 2011 traden de Teisterbanders thuis aan tegen Unitas'28 DA1 uit Wamel. Met een beetje goede wil zou je dit de enige derby in de tweede klasse kunnen noemen. De bezoekers toonden meer wilskracht en troefden Teisterbanders op vele fronten af. Pas in de slotminuut wist de thuisclub op gelijke hoogte te komen, 3-3.

Een scrimmage voor het Unitas'28 doel.

Het begin was niet best van Teisterbanders wat al snel resulteerde in een 0-1. Een afstandschot waarop Astrid Hooykaas zich verkeek maar de speelster in kwestie ook vrijuit mocht uithalen. Het spel bleef moeizaam, de tegenstander was veel feller in de duels en die vochten voor elke meter. Dat ontbrak bij Teisterbanders waar alles maar op een tempo afgedaan werd. Na een kwartier leek Teisterbanders wakker te worden en pass van Thamar de Groot op Melanie Pesch die deze actie kon bekronen met 1-1.

Melanie Pesch mikt de bal om de keepster....

... en de bal zal in het lege doel rollen, 1-1.

Pesch en Roos van Gent vieren de gelijkmaker.

In de 20e minuut kwam er druk van Teisterbanders Pesch schoot net voorlangs en vlak hierna was het Marijke van der Weerd die via de lat overknalde.

Pesch schuift de bal langs de keepster, maar de bal zal voorlangs gaan.

Na een schot van Marijke van der Weerd, gaat de bal via de lat over.

In de 30e minuut werd het zelfs 2-1 voor Teisterbanders, Pesch kreeg de bal van Van der Weerd en knalde deze stevig in de touwen, echter lang konden we niet genieten van deze voorsprong want Unitas scoorde voor de rust nog de gelijkmaker, 2-2.

Pesch heeft uitgehaald...

... en de bal slaat met een fraaie curve over de keepster tegen de netten, 2-1.

De dames zijn tevreden met de voorsprong.

In de rust probeerden we de koppies weer goed te krijgen en gaven we aan dat we toch fanatieker moesten gaan spelen. De tweede helft was het begin voor Unitas '28 waarbij we gezegd moeten hebben dat de 2-3 die men maakte buitenspel was maar dat het ook wel 2-5 had kunnen staan.

Pesch in kansrijke positie, maar een verdedigster weet er nog net een voetje voor te zetten, waardoor de bal naast zal gaan.

Unitas '28 ging voor alles maar de paal of de lat stond hun een paar keer in de weg. Na een uur scoorde Unitas '28 de 2-3 door een afstandschot op de lat en daarna de rebound wel afgemaakt hebbend. Tot op dat moment was de tussenstand verdiend en Teisterbanders moest wat doen. Nadat we noodgegedwongen Jonne Vermeulen toch in moesten laten vallen in de 70e minuut kregen we meer druk voorin, ook het risico wat we namen door 1 op 1 te gaan spelen liep goed af. Teisterbanders kreeg opeens kans op kans, in de 72e minuut kwam Robin Zuidema alleen voor de keeper echter de keeper kon redding brengen. In de 75e minuut schoot Pesch net voorlangs. Een aantal afstandschoten bereikten ook net niet het beoogde resultaat en zo kroop de tijd naar het eind, Unitas '28 kon alleen maar de bal een ram naar voren geven en die kwam natuurlijk weer heel snel terug. In de 88e minuut was het Roos van Gent die van twintig meter schoot en door een foutje van de keeper verdween de bal in het doel en werd het 3-3. Teisterbanders probeerde er nog meer uit te halen maar dat zou niet verdiend zijn geweest. Achteraf mochten we blij zijn met een punt. De tegenstander was teleurgesteld, maar met deze instelling zal men nog punten genoeg halen, ze hebben het ons behoorlijk lastig gemaakt.